ΑΓΩΓΗ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Αγαπώ τον εαυτό μου

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Μπορεί άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, αλλά σίγουρα όλοι μας αγαπάμε τον εαυτό μας. Προσπαθούμε να τον προσέχουμε να τον περιποιούμαστε και να τον προστατεύουμε. Όμως παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πράγματα που δυστυχώς δεν τους έχουμε δώσει προτεραιότητα στη ζωή μας.. και δεν κάνουμε καλά.
Στο άρθρο αυτό σας δίνουμε δέκα πράγματα που θα πρέπει άμεσα να αρχίσετε να κάνετε για να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο!
1. Αρχίστε να αντιμετωπίζετε τα προβλήματά σας. Να έχετε πάντα σαν γνώμονα ότι το κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του. Αν δεν υπάρχει λύση… τότε δεν υπάρχει και πρόβλημα. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε τα προβλήματά σας, όποια και αν είναι αυτά, όσο δύσκολα και αν είναι, με ψυχραιμία. Παρορμητικές κινήσεις, δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν.
2. Αρχίστε να κάνετε ερωτικές σχέσεις, αλλά για τους σωστούς λόγους. Επιλέξτε δηλαδή να είστε με έναν άνθρωπο, γιατί σας εκφράζει, σας καταλαβαίνει, τον εκτιμάτε, τον θαυμάζετε και όχι για να καλύψετε απλά ένα κενό. Μην φοβάστε να μείνετε μόνοι σας. Ίσα ίσα που και αυτή είναι μια περίοδος που σας βοηθά να ανασυγκροτηθείτε και να επαναπροσδιορίσετε τις ανάγκες σας.
3. Αρχίστε να εκφράζεστε. Ότι και αν αισθάνεστε εξωτερικεύστε το. Μιλήστε για τα συναισθήματά σας και μην φοβάστε ότι θα εκτεθείτε. Ότι και αν νιώθετε να το λέτε και να το δείχνετε. Κάνεις δεν μπορεί να παρεξηγήσει το συναίσθημα που λέχθηκε. Αντίθετα παρερμηνεύονται τα συναισθήματα που «υπονοήθηκαν».
4. Αρχίστε να συναναστρέφεστε τους κατάλληλους ανθρώπους. Βγαίνετε έξω με ανθρώπους που πραγματικά περνάτε καλά.. και όχι απλά για να βγαίνετε. Επιλέξτε φίλους που θα είναι εκεί και μετά την έξοδό σας, έστω και με ένα τηλεφώνημα.
5. Αρχίστε να προσέχετε το σώμα σας και να μην το καταπονείτε. Το σώμα μας δείχνει τα σημάδια του όταν του φερόμαστε εξαντλητικά. Μην τα αγνοείτε. Δώστε του τον χρόνο που χρειάζεται, γιατί κάποια στιγμή δεν θα μπορέσει να σας ακολουθεί..
6. Αρχίστε να αναθεωρείτε τα λάθη του παρελθόντος. Κάντε μια σωστή εκτίμηση των παλαιότερων λαθών σας, παραδεχτείτε τα και αποφασίστε ότι δεν θα ξαναγίνουν. Είναι ο μόνος τρόπος για να μην αισθανθείτε ξανά απογοήτευση στο μέλλον.
7. Αρχίστε να ζείτε έντονα τις στιγμές σας. Μην μιζεριάζετε. Αντιμετωπίστε την κάθε σας στιγμή σαν να είναι πραγματικά η τελευταία και μην τη χαραμίζετε.
8. Αρχίστε να ξοδεύετε και κάποια χρήματα για τον εαυτό σας. Καλοί οι φίλοι, καλή και η οικογένεια και το σπίτι μας… αλλά ανάγκες έχουμε και εμείς. Ένα ρούχο, ένα καλλυντικό, ένα κόσμημα σίγουρα αλλάζουν την διάθεσή μας και αν μη τι άλλο επιβραβεύουν τον εαυτό μας.
9. Αρχίστε να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας. Όλοι μέσα μας έχουμε αυτήν την μικρή εσωτερική φωνούλα που κατά καιρούς κάτι μας λέει. Ακόμα και αν αυτό έρχεται ίσως σε αντίθεση με αυτό που πιστεύετε εσείς ή αυτό που θα θέλατε να είναι… τουλάχιστον επεξεργαστείτε αυτό που σας λέει. Κάποιο λόγο θα έχει!
10. Ζήστε το παρόν και μόνο. Μην μένετε «κολλημένοι» στο παρελθόν γιατί αυτό απλά σας πηγαίνει πίσω. Δεν σας παρέχει τίποτα περισσότερο απ’ το να αναπολείτε παλαιές καταστάσεις της ζωής σας και να μην ζείτε τη ζωή σας τώρα!

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...