ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - 3 ΣΧΟΛΙΑ

Αιμορροϊδες

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Οι αιμορροϊδες ή αιμορροϊδοπάθεια κατά την ιατρική τους ονομασία, είναι ίσως από τις πιο συνηθισμένες παθήσεις που εμφανίζεται στον άνθρωπο ανεξαρτήτου ηλικίας. Είναι ουσιαστικά αιμοφόρα αγγεία, μικρές φλέβες και αρτηρίες τα οποία μεταφέρουν το αίμα στην περιοχή του πρωκτού. Βρίσκονται τόσο στο κατώτατο τμήμα του παχέος εντέρου (και λέγονται εσωτερικές αιμορροΐδες), όσο και στον πρωκτό (και λέγονται εξωτερικές αιμορροΐδες). Όλα αυτά μαζί δημιουργούν ένα σύμπλεγμα αγγείων το οποίο και ονομάζεται «αιμορροϊδικό πλέγμα».

Ο ρόλος ύπαρξης των αιμορροΐδων στο ανθρώπινο σώμα είναι ιδιαίτερα σημαντικός αφού βοηθούν τον σφιγκτήρα του πρωκτού στην διαδικασία αφόδευσης. Το αιμορροϊδικό πλέγμα είναι γεμάτο με αίμα, ενώ κατά την αφόδευση και κατά συνέπεια την χαλάρωση του πρωκτικού σφιγκτήρα το πλέγμα αυτό «αδειάζει» από αίμα και ξαναγεμίζει μετά την διαδικασία της αφόδευσης. Έτσι οι αιμορροΐδες είναι σημαντικές αφού βοηθούν τόσο στην συστολή και διαστολή του πρωκτικού σφιγκτήρα όσο και στην εγκράτεια των κοπράνων.

Η έντονη ενόχληση που αισθανόμαστε είναι όταν οι αιμορροΐδες διογκωθούν και φουσκώσουν. Αν φτάσουν στο στάδιο της θρόμβωσης, τότε προκαλούν έντονο πόνο. Τότε εντοπίζεται και αίμα είτε πάνω στα κόπρανα είτε πάνω στο χαρτί.

Στις γυναίκες, οι αιμορροΐδες εμφανίζονται συχνά στην εγκυμοσύνη και συνήθως μετά τον τοκετό.

Όπως σε όλες τις παθήσεις, έτσι και στην αιμορροϊδοπάθεια, υπάρχουν προληπτικά μέτρα που μπορεί να λάβει κανείς προκειμένου να αποφύγει των ερεθισμό των αιμορροΐδων.

1. Σε περίπτωση που υπάρχει δυσκοιλιότητα, τότε αυξήστε την διατροφή σας στις φυτικές ίνες και στην κατανάλωση αρκετών υγρών.
2. Προσπαθείτε να μην σηκώνετε έντονα βάρη.
3. Σε περιπτώσεις που έχετε έντονο βήχα ή διάρροια, απευθυνθείτε άμεσα στον γιατρό σας και μην τα αφήσετε να επηρεάσουν την φυσιολική λειτουργία των αιμορροΐδων σας.
4. Προσπαθείτε όσο το δυνατό συχνότερα μπορείτε να κάνετε σωματική άσκηση, όπως είναι το περπάτημα για παράδειγμα και όχι η άρση βαρών.
5. Κατά την διάρκεια του ντους σας, καλό είναι να αποφεύγετε το πολύ καυτό ή το πολύ κρύο νερό στην περιοχή του πρωκτού.
6. Μην καθυστερείτε για κανένα λόγο την ανάγκη κένωσης του οργανισμού σας.

εκτυπώστε το άρθρο

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιωάννης Σ. Κιούσης

  Χαίρετε,

  Εκτός από τις 6 προληπτικές προσεγγίσεις που προτείνεται, αξίζει να αναφερθεί και η γανοθεραπεία διότι είναι μία εξαιρετική μέθοδος (ιδιαίτερα εδραιωμένη στην ΠΚΙ).

  Ενισχύει σημαντικά το διατροφικό κομμάτι ενώ η παράλληλη τοπική εφαρμογή της στις αιμορροΐδες βοηθάει στην ταχύτερη ίαση τους.

  Αξιοσημείωτα αποτελέσματα υπάρχουν σε 30 έως 60 ημέρες, ανάλογα σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κάθε περίπτωσης, π.χ. 1ο, 2ο, 3ο ή 4ο.

 2. Great site you’ve got here.. It’s hard to find high quality writing like yours nowadays.
  I truly appreciate individuals like you! Take care!!

 3. Everything is very open with a really clpear description of thee challenges.

  It was really informative. Yourr site is very useful. Thank you for sharing!

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...