ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Βασιλικός πολτός!

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Ο βασιλικός πολτός είναι ένα προϊόν, με κρεμμώδη υφή, αρκετά όξινος και με μεγάλη θρεπτική αξία. Πήρε το όνομά του το 1788, από τον διάσημο Ελβετό ζωολόγο Frannois Huber. Στο βασίλειο των μελισσών, ο βασιλικός πολτός αποτελεί την απόλυτη τροφή τόσο για τις προνύμφες που προορίζονται να γίνουν βασίλισσες, όσο και για τις ενήλικες βασίλισσες.
Η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις «εργάτριες» μέλισσες και στις «προνύμφες», είναι ότι οι προνύμφες, επειδή ακριβώς προορίζονται να γίνουν βασίλισσες τρέφονται αποκλειστικά με βασιλικό πολτό, ενώ αντίθετα οι εργάτριες, μετά την τρίτη ημέρα, τρέφονται με νέκταρ και γύρη.
Βασικά φυσικά χαρακτηριστικά του, είναι:
Το χρώμα του. Ο φρέσκος  βασιλικός πολτός έχει λευκό χρώμα. Όταν όμως έρθει σε επαφή με τον αέρα, επειδή αναμιγνύεται με διάφορα ένζυμα, το χρώμα του αλλάζει σε βαθύ κίτρινο.
Η υφή του. Αυτή είναι παχύρευστη και μοιάζει με ζελέ.
Η σύστασή του. Ο βασιλικός πολτός, αποτελείται από νερό, πρωτεΐνες, λιπίδια, μεταλλικά άλατα και σάκχαρα.  Εξαιτίας αυτής της σύνθεσής του, έχει και μεγάλη θρεπτική αξία.
Κατάλληλη δοσολογία:
Για την κατάλληλη δοσολογία και την σωστή πρόληψη του βασιλικού πολτού, επειδή η κατανάλωσή του σε μεγάλη ποσότητα, είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, συμβουλευτείτε απαραίτητα έναν ειδικό γιατρό!
Τι προσφέρει στον άνθρωπο:
Ο βασιλικός πολτός βοηθά και ενισχύει σημαντικά το αγγειο-καρδιακό, το νευρικό, το κυκλοφορικό και το ουρητικό σύστημα του ανθρώπου. Ενισχύει την φυσική και πνευματική κατάσταση του ανθρώπου. Καλό θα είναι ένας άνθρωπος να παίρνει βασιλικό πολτό την άνοιξη και το φθινόπωρο για διάστημα 20 ημερών. Μετά θα πρέπει να ακολουθεί μια διακοπή για 10-15 ημέρες και μετά επανάληψη άλλων 20 ημερών.
Συντήρηση:
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο βασιλικός πολτός, λόγω της σύνθεσής του είναι πολύ ευαίσθητο σαν προϊόν. Για το λόγο αυτό απαιτείται να είναι και πολύ προσεκτική η συντήρηση και η αποθήκευσή του. Στο ψυγείο, μπορεί να διατηρηθεί έως και 12 μήνες, ενώ στην κατάψυξη έως και 2 χρόνια. Αν το διατηρήσουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, δηλαδή σε θερμοκρασία μεταξύ 20 και 30οC, τότε διατηρεί τις ιδιότητές του έως 20ώρες.

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...