ΑΓΩΓΗ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Βρέφος και μπάνιο

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Το μπάνιο είναι πολύ σημαντικό για το μωρό μας. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής του θα πρέπει να το κάνουμε καθημερινά μπάνιο και να το εξοικειώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται με το νερό.

Βασικά βήματα για ένα σωστό μπάνιο:
1. Αν το μωρό μας έχει μεγαλώσει και δεν μπορούμε πλέον να το πλένουμε στον νιπτήρα του μπάνιου, τότε χρησιμοποιούμε μια παιδική μπανιέρα ή ακόμα και μια μεγάλη λεκάνη μέσα στην μπανιέρα του μπάνιου μας.
2. Πριν βάλουμε το μωρό μας για μπάνιο, ρυθμίζουμε την θερμοκρασία του νερού ώστε να μην είναι ούτε πολύ καυτό αλλά ούτε και πολύ κρύο. Επιβεβαιώστε την σωστή θερμοκρασία δοκιμάζοντας το νερό με το εσωτερικό του καρπού σας.
3. Γδύνουμε το μωρό μας και αφαιρώντας την πάνα του καθαρίζουμε πρώτα με ένα μωρομάντηλο την περιοχή που είναι η πάνα.
4. Τοποθετήστε στην λεκάνη ή στην παιδική μπανιέρα ένα αντιολισθητικό πατάκι.
5. Βάλτε το μωρό σας μέσα ακουμπώντας το κάτω μέρος του σώματός του μέσα στο νερό και το κεφάλι του απ’ έξω.
6. Πλύνετε καλά το σώμα του μωρού σας πρώτα με άφθονο νερό και μετά με το κατάλληλο βρεφικό αφρόλουτρο.
7. Όταν ολοκληρωθεί το μπάνιο του, ξεπλύνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
8. Αγκαλιάστε το μωρό σας και τυλίξτε το σε απαλή πετσέτα.
9. Σκουπίστε καλά το μωρό σας και ντύστε το όπως κάνετε συνήθως.
10. Πολύ βασικό στοιχείο η ομιλία. Μην ξεχνάτε να μιλάτε και να χαμογελάτε στο μωρό σας καθ’ όλη τη διάρκεια του μπάνιου του.

Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Υπάρχουν μωράκια που δείχνουν ιδιαίτερη ανασφάλεια στο μπάνιο ή ακόμα και στην θέα του νερού. Αυτό είναι κάτι που απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια από εσάς. Μην αφήνετε το καθημερινό του μπάνιο του προκειμένου να μην το στενοχωρήσετε ή να μην το κάνετε να κλάψει. Είναι λάθος να αντικαταστήσετε το καθημερινό μπάνιο με μωρομάντηλα ή τοπικό πλύσιμο με βρεγμένα πανιά.

Βρείτε έξυπνες λύσεις προκειμένου να το «πείσετε» να κάνει το μπάνιο του χωρίς αυτό να του φαίνεται αγγαρεία! Μπορείτε να βάλετε μέσα στην μπανιέρα του παπάκια, πλαστικά μπαλάκια και άλλα παιδικά παιχνίδια κατάλληλα για το νερό προκειμένου να το «ξεγελάσετε». Φροντίστε το νερό να είναι σε τέτοια θερμοκρασία ώστε να μην το κρυώσει και το κάνετε να κλαίει. Να του μιλάτε συνέχεια και αρχίστε να του βάζετε λίγο λίγο νερό πάνω του και να το «πιτσιλάτε» πριν το βάλετε ολόκληρο μέσα στην μπανιέρα του.

Η προσωπική υγιεινή είναι το ίδιο σημαντική τόσο για έναν ενήλικα όσο και για ένα βρέφος. Το καθημερινό μπάνιο είναι απαραίτητο για όλους μας. Θα δείτε ότι μετά το μπάνιο του, το μωρό σας θα χαλαρώσει και θα μπορέσει να κοιμηθεί ευκολότερα!!!

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...