ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα

Ένα αρκετά νόστιμο και εύκολο φαγητό.. για να μπορέσετε να συνδυάσετε το κρέας με την σούπα.
Υλικά:
1 κιλό περίπου κιμά (μοσχαρίσιο)
1 κούπα (οχι πολύ γεμάτη) ρύζι γλασσέ
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε αρχικά όλα μας τα υλικά. Όταν το μίγμα μας είναι έτοιμο και ομογενοποιημένο, τότε παίρνουμε μικρές ποσότητες κιμά στα χέρια μας και το πλάθουμε σε μέτρια μπαλάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό (αν θέλετε προσθέστε και ένα – δυο κνορ) αλάτι – πιπέρι – ελαιόλαδο. Στα γιουβαρλάκια προτείνουμε και ένα με δύο καρότα μέσα στον ζωμό. Ακόμα μπορείτε να βάλετε και δύο τρεις μικρές πατάτες κομμένες σε κυβάκια. Αφήνουμε αυτόν τον ζωμό στην κατσαρόλα να σιγοβράσει λίγο και στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Προσέχουμε το νερό να τα σκεπάζει αν δεν τα σκεπάζει προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό μας μπορούμε να κάνουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα 3 αυγά και τον χυμό από 2-3 λεμόνια ανάλογα πόσο ξινή θέλετε την σούπα. Χτυπάμε καλά το αυγολέμονο μας αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψει. Όταν η σούπα μας ειναι έτοιμη τότε παίρνουμε απ’ αυτή με μια μεγάλη κουτάλα και την βάζουμε στο αυγολέμονο ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε αργά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αυγολέμονο στην σούπα μας και κουνάμε την κατσαρόλα. Μην ρίχνετε απότομα το αυγολέμονο μεσα στις σούπες σας γενικά γιατί θα κόψει! Καλή σας όρεξη!

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...