ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Γονεϊκοί ρόλοι!

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Επάγγελμα γονέας!

Την τελευταία δεκαετία, παρατηρείται ραγδαία αύξηση των ενηλίκων που επιλέγουν να ασκήσουν τον γονικό τους ρόλο σε ηλικίες μεγαλύτερες των τριάντα πέντε ετών. Πότε είναι πραγματικά έτοιμος ένας ενήλικος, να πραγματοποιήσει αυτό το βήμα; Είναι άραγε αλήθεια, πώς οι ενήλικες φοβούνται όλο και περισσότερο την αλλαγή αυτή στην ζωή τους;

Μέλη όλοι μας, μιας πυρηνικής οικογένειας, φτάνουμε στο σημείο διανύοντας τον κύκλο της δικής μας ζωής, να βρεθούμε στο χρονικό σημείο, που θα κληθούμε ίσως να πάρουμε μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις για μας. Να πάρουμε την σκυτάλη στον γονικό ρόλο και να γίνουμε οι ίδιοι μαμάδες και μπαμπάδες για τα δικά μας παιδιά. Αυτό αποτελεί την πιο υγιή διαδοχή κάθε κοινωνίας, υπερασπιζόμενοι την αναπαραγωγή μας ως είδος και μέσα απ’ αυτήν την δημιουργία επόμενης γενιάς, ένα ανθρώπινο δακτυλικό αποτύπωμα στο αύριο!

Το να είσαι μητέρα και πατέρας, μπορεί να σημαίνει χιλιάδες πράγματα, πρέπει όμως πριν απ’ όλα να σημαίνει μια ξεκάθαρη ενήλικη επιλογή. Όσες εμπειρίες και αν κουβαλάει κανείς από την δική του προϋπάρχουσα οικογένεια, όπως και αν έχει σκιαγραφήσει τους δύο αυτούς ρόλους από την εμπειρία του με τους δικούς του γονείς, ότι και αν θυμάται από τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας του, στη σκέψη να γίνει ο ίδιος γονιός θα πρέπει να αναρωτιέται αν το θέλει πραγματικά και γιατί.

Η επιλογή επαγγέλματος, πρέπει να στηρίζεται σε προσωπικά κριτήρια και να τολμά να ξεφεύγει από τυχόν οικογενειακές παραδόσεις, το ίδιο ακριβώς πρέπει να συμβαίνει και στο επάγγελμα γονιός. Το συγκεκριμένο, υπερασπίζεται μια επιλογή ζωής και απαιτεί από εμάς, παρουσία, συνέπεια, ενδιαφέρον, συναισθηματική επένδυση, διαθεσιμότητα, προσφορά, με μια λέξη δηλαδή επαγγελματισμό. Αυτό που μας επιστρέφει ή αν θέλετε μας ανταποδίδει, δεν αποτιμάται σε ύλη, αλλά σε ψυχική ικανοποίηση, καθώς όσο παραμένουμε δημιουργικοί στα πλαίσια της συγκεκριμένης «εργασίας», εκείνη αντανακλά σε εμάς ένα διαρκές ζεστό χαμόγελο, μία ανοιχτή αγκαλιά ασφάλειας και μια αγάπη ανυπέρβλητη και παντοτινή.

Η μαμά και ο μπαμπάς κάθε οικογένειας, δεν είναι δύο απλοί ενήλικες που έχουν την ευθύνη των υπολοίπων, είναι δύο πρόσωπα που γράφουν την δική τους ιστορία, δύο μοναδικά πρότυπα για τα μάτια και την ψυχή κάθε παιδιού, οι εμπνευστές κάθε επιτυχίας ή αποτυχίας του, οι οδηγοί σε κάθε του βήμα, οι φύλακες άγγελοι ή οι δήμιοί του.

Η δυσκολία σ’ αυτήν την επιλογή, είναι ίσως ο ίδιος ο φόβος μας αν μπορούμε εμείς «οι μικροί», να γίνουμε σε δεδομένη στιγμή της ζωή μας… «τόσο μεγάλοι»!

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...