ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Διακοπές σε….camping!

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Αν επιλέξετε φέτος οι διακοπές σας να μην είναι σε κάποιο ξενοδοχείο, αλλά κάτι διαφορετικό τότε μπορείτε να κάνετε κάμπινγκ. Το κάμπινγκ είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και σας δίνει την δυνατότητα άμεσης επαφής με τη φύση. Μερικές χρήσιμες συμβουλές γι’ αυτού του είδους διακοπές….

Επιλογή ενός οργανωμένου camping:

Ένα οργανωμένο κάμπινγκ είναι σχεδόν όπως ένα καλό ξενοδοχείο. Οι παροχές του είναι σχεδόν ίδιες, αν εξαιρέσει κανείς ότι τα κρεβάτια έχουν αντικατασταθεί από υπνόσακους. Τα περισσότερα οργανωμένα κάμπινγκ έχουν τουαλέτες, ντουζιέρες, εστιατόρια αλλά και κάποιο mini market όπου μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε λοιπόν για να περάσετε τις διακοπές σας σε ένα οργανωμένο κάμπινγκ είναι να ετοιμάσετε τα προσωπικά σας είδη και να μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας… την σκηνή σας.

Επιλογή ελεύθερου camping:

Αν είστε λάτρεις της φύσης και φέτος θελήσετε να περάσετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας σε ένα ξεχωριστό και απομονωμένο μέρος δίπλα στη φύση και μακριά από τον πολιτισμό, τότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Πριν καταλήξετε σε οποιοδήποτε μέρος, θα πρέπει να έχετε πρώτα απ’ όλα εξασφαλίσει δύο πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο είναι η επικοινωνία σας και το δεύτερο μέσο μετάβασης στο πλησιέστερο ιατρικό κέντρο. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να βρεθείτε σε μέρος όπου δεν πιάνει το κινητό σας και χωρίς αυτοκίνητο για παν ενδεχόμενο. Θα πρέπει τέλος να επιλέξετε σωστά το μέρος που θα κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ και αυτό γιατί βάση νομοθεσίας στην Ελλάδα επιτρέπεται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Σ’ ένα ελεύθερο κάμπινγκ σε αντίθεση με ένα οργανωμένο, τα πράγματα που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας είναι πολύ περισσότερα! Εδώ θα πρέπει να έχετε προετοιμαστεί πολύ καλά για να μην βρεθείτε προ «εκπλήξεων»….

Ενδεικτικά κάποια πράγματα που θα πρέπει να έχετε μαζί σας:

Την σκηνή σας με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματά της για να στηθεί σωστά. Ένα πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο. Υπνόσακους. Χαρτί τουαλέτας – μωρομάντηλα. Ένα γκαζάκι. Σκεύη μαγειρικής. Ρούχα – πετσέτες –παπούτσια. Φακό και έξτρα μπαταρίες. Θερμός και σέικερ ή μπρίκι για τον καφέ σας. Σακούλες σκουπιδιών. Έναν μικρό πολυσουγιά για οτιδήποτε χρειαστεί.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας…. οργανωμένο ή ελεύθερο…. το κάμπινγκ είναι σίγουρα μια πολύ ωραία εμπειρία!!! Καλές σας διακοπές!!!

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...