ΕΧΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑ - July 10, 2014

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Θερινά εθελοντικά προγράμματα 2014

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα

Θερινά εθελοντικά προγράμματα με τη λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων διοργανώνει και φέτος η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους. Τα ενημερωτικά περίπτερα θα λειτουργήσουν στην Ερμούπολη της Σύρου, στη Μυτιλήνη, στη Ζάκυνθο, στην Κέρκυρα και τη Σάνη στη Χαλκιδική. Παράλληλα, θα λειτουργήσει και ο Ορνιθολογικός Σταθμός Αντικυθήρων, για να παρακολουθήσει τη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών.

Αναλυτικότερα:

• Στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα από 12/7 έως 31/8 οι επισκέπτες των ενημερωτικών περιπτέρων θα πληροφορούνται για τις προστατευόμενες περιοχές και την οικολογική αξία του Ιονίου, αλλά και για την παράνομη θανάτωση των μεταναστευτικών πουλιών στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+ «Ασφαλή Καταφύγια για τα Άγρια πουλιά: Αλλάζοντας κοινωνικές αντιλήψεις για τη λαθροθηρία στη Β. Μεσόγειο για την προστασία της ευρωπαϊκής Βιοποικιλότητας».

• Στη Μυτιλήνη από 10/7 έως 31/8 στην πλατεία Σαπφούς και στην Ερμούπολη της Σύρου από 21/7 έως 31/8 στην πλατεία Μιαούλη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το φυσικό περιβάλλον της Λέσβου και της Σύρου, καθώς και τα θαλασσοπούλια και το νησιωτικό θαλάσσιο περιβάλλον.

• Στους υγροτόπους της Σάνης στη Χαλκιδική για ένα ολόκληρο τρίμηνο έως τα μέσα Σεπτέμβρη οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη φύση των υγροτόπων της περιοχής, τις περιηγητικές διαδρομές και το πρόγραμμα ξεναγήσεων για την παρατήρηση πουλιών, καθώς και να συμμετάσχουν σε δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά όλων των ηλικιών.

• Τέλος στα Αντικύθηρα λειτουργεί ένας μοναδικός στο είδος του για την Ελλάδα Ορνιθολογικός Σταθμός, όπου οι εθελοντές συμμετέχουν στην καταγραφή των μεταναστευτικών αρπακτικών πουλιών (από 16/08 έως 30/9) και στην παρακολούθηση της μετανάστευσης με την μέθοδο των δακτυλιώσεων (από 6/09 έως 6/10).

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στα εθελοντικά προγράμματα της Ορνιθολογικής το καλοκαίρι, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μπορεί να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας www.ornithologiki.gr/volunteers ή να επικοινωνήσει μαζί μας στο volunteers@ornithologiki.gr, τηλ. 210 8227937 εσωτ.106 και 6974510976 (Σπύρος Ψύχας).

πηγή:ORNITHOLOGIKI

εκτυπώστε το άρθρο

Το my family προτείνει ...