ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Ιατρικές εξετάσεις που σώζουν ζωές!

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Α. Μαστογραφία:

Υπερσύγχρονη μέθοδος που με την βοήθεια των ακτινών Χ, διερευνά τους ιστούς του στήθους για πιθανή ύπαρξη όγκων. Θεωρείται από τις πλέον επαναστατικές μεθόδους, έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Συνίσταται σε γυναίκες άνω των 40 ετών, σε ετήσια βάση ενώ κατά περίπτωση, προτείνεται σε γυναίκες μικρότερης ηλικίας και σε συχνότητα που θα επιλέξει ο γυναικολόγος τους.

Β. Τεστ Παπανικολάου:

Μία εξέταση, που στάθηκε ικανή να σώσει εδώ και δεκαετίες εκατομμύρια γυναίκες. Το τεστ Παπανικολάου, ανιχνεύει, με την βοήθεια ειδικής σπάτουλας, παίρνοντας δείγμα τραχηλικών κυττάρων, την προδιάθεσή τους να μετατραπούν σε καρκινικά. Μ’ αυτόν τον τρόπο, η συγκεκριμένη εξέταση, βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου της μήτρας και συνίσταται έξι μήνες μετά την πρώτη σεξουαλική επαφή και από εκεί και μετά σε ετήσια βάση εκτός αν ο γυναικολόγος προτείνει διαφορετική συχνότητα.

Γ. Εξέταση προστάτη:

Μία ακόμη εξέταση, που συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη. Ο προστάτης αδένας, βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη και συνήθως σε μεγάλη ηλικία, αρχίζει να διογκώνεται και να δημιουργεί πίεση στην ουροδόχο κύστη. Ο καρκίνος του προστάτη, είναι συνηθισμένος σε άντρες μέσης ηλικίας και άνω και αν διαγνωστεί έγκαιρα έχει υψηλά ποσοστά ίασης. Η εξέταση διαπιστώνει πιθανή διόγκωση και κατά περίπτωση ακολουθεί την κατάλληλη θεραπεία.

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...