ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - 1 ΣΧΟΛΙΟ

Κ.Α.Π.Η.!

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Η Τρίτη ηλικία, αποτελεί μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, καθώς οι ανάγκες που εμφανίζουμε μεγαλώνοντας αυξάνονται, ταυτόχρονα με την μείωση της παραγωγικής μας ικανότητας και των αντοχών μας γενικότερα.

Οι νέοι κάθε εποχής, κοιτούν το μέλλον και ονειρεύονται και οι ίδιοι άνθρωποι ως ηλικιωμένοι, αναπολούν τα χρόνια που πέρασαν. Και από τις δύο θέσεις, αν το καλοσκεφτούμε, κοιτάμε όλη στο ίδιο σημείο. Είμαστε κάπου στη μέση μιας διαδρομής που καλείται «ζωή» και το μόνο που μας οφείλουμε είναι ενδιαφέρον φροντίδα και προστασία, ο ένας για τον άλλο.

Εδώ και είκοσι – εφτά χρόνια τα ΚΑΠΗ, προσφέρουν οργανωμένα στην κάθε οικογένεια και στον κάθε άμεσα ενδιαφερόμενο, παροχές που σίγουρα μπορούμε να απολαύσουμε. Πρόκειται για έναν πλέον κοινωνικό θεσμό, άκρως απαραίτητο την στιγμή ακριβώς της ζωής μας που τον έχουμε περισσότερη ανάγκη.

Σε ηλικίες από τα 60 και πλέον χρόνια, τα συγκεκριμένα κέντρα που σήμερα υπάρχουν οργανωμένα σε κάθε δήμο της χώρας, στηρίζουν τον άνθρωπο σε θέματα που αφορούν στην ψυχική και οργανική του υγεία, κοινωνικά, διασκέδασης, επιμόρφωσης, κατ΄οίκον εξυπηρέτησης και πολλά άλλα. Αποτελούν δηλαδή, κέντρα συντροφιάς και γνωριμιών, μα πάνω απ΄όλα κέντρα συντονισμού και διευθέτησης ζωτικών αναγκών των ηλικιωμένων.

Μέλη των ΚΑΠΗ, μπορούν να γίνουν όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις της ηλικίας και της εντοπιότητας, ανεξάρτητα από την οικογενειακή, οικονομική ή άλλη κατάσταση τους. Το έργο που προσφέρεται εκεί, ενισχυτικό στο έργο της οικογένειας και καταλυτικό στην ψυχική διάθεση του κάθε μέλους, που δεν νιώθει πια και τόσο μόνο.

Η Τρίτη ηλικία, είναι η ηλικία της σοφίας, της πλούσιας εμπειρίας, των βιωμάτων, των αναμνήσεων. Είναι η περίοδος που η ζωή οφείλει πια στον άνθρωπο και που αυτός πρέπει να έχει την πολυτέλεια να απολαύσει τους κόπους της. Ο κάθε ηλικιωμένος άνδρας και γυναίκα, αξίζουν μία αξιοπρεπή συνέχεια, ενταγμένοι σε σύνολα συντροφικά και δημιουργικά, γιατί αυτό, είναι αξία και ηθική υποχρέωση… όλων μας.

εκτυπώστε το άρθρο

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Tu es superbe comme d&d#817;habitu2e! ainsi que ton teint et ton maquillage! Tes yeux sont magnifiques! C’est un nouveau fard? Il faudrait que tu nous dises tes secrets beauté avec peut-être un petit article sur les produits que tu utilises en ce moment. Tu en avais fait un, il y a quelques mois. On sait déjà que tu utilises le masque à la rose de chez Sisley! mais encore… Gros bisous.

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...