ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Καρκίνος του προστάτη

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Ο προστάτης, είναι ένας μικρός αδένας των ανδρών που βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα. Ουσιαστικά δηλαδή είναι το μέσο εκείνο που μεταφέρει τα ούρα στο εξωτερικό περιβάλλον από την ουροδόχο κύστη μέσω του πέους. Έχει βάρος περίπου 15 γραμμάρια και σχήμα μικρού καρυδιού.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον καρκίνο, ο καρκίνος του προστάτη είναι η τρίτη πιο διαγνωσμένη μορφή καρκίνου για τους άνδρες. Συνήθως εμφανίζεται σε άνδρες που έχουν περάσει το 68ο έτος της ηλικίας τους και σπανιότερα σε άνδρες μικρότερους των 45 ετών.

Τα αίτια:
Δεν είναι σαφώς αποδεδειγμένα τα αίτια που προκαλούν τον καρκίνο του προστάτη και αυτό γιατί μελετούνται ακόμη διάφοροι παράγοντες:
Γενετικοί παράγοντες: στην περίπτωση αυτή παίζει σημαντικό ρόλο η πιθανότητα να παρουσιάσουν καρκίνο του προστάτη, οι συγγενείς πρώτου βαθμού.
Ηλικιακοί παράγοντες: αυτό συμβαίνει γιατί είναι μια μορφή καρκίνου που παρουσιάζεται αργά στον άνδρα και συνήθως χωρίς συμπτώματα.
Διατροφικοί παράγοντες: αν και δεν έχει εξακριβωθεί πλήρως, παρόλα αυτά μελετούνται και αυτοί. Ελέγχεται δηλαδή το είδος της διατροφής του άνδρα.

Συμπτώματα
Το αρνητικό αυτού του είδους καρκίνου, είναι ότι τα συμπτώματά του εμφανίζονται όταν αυτός έχει φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Τέτοιους είδους συμπτώματα είναι διαταραχές στην ούρηση, αίμα κατά την ούρηση και πόνος στα οστά (κυρίως στο υπογάστριο και στο περίνεο). Αν διαπιστωθούν αυτού του είδους τα σημάδια, ο καρκίνος του προστάτη πιστοποιείται από τον ειδικό γιατρό με ιστιολογική εξέταση.

Θεραπεία:
Το θετικό με αυτή την μορφή καρκίνου, είναι ότι στα πρώτα στάδια της εμφάνισής του θεραπεύεται. Το συνηθέστερο είδος θεραπείας του είναι η ριζική προστατεκτομή. Στην περίπτωση αυτή δηλαδή αφαιρείται όλος ο αδένας. Παράλληλα υπάρχει και η εκτομή μέρους μόνο του προστακτικού συστήματος.

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...