ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ

Καρυδόπιτα εύκολη

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα

Υλικά:

1 βιτάμ χάρτινο (250γραμμάρια)

3 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)

2 βανίλιες

1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

1/2 ποτηράκι του κρασιού, κονιάκ

1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα (μέσα στο κονιάκ)

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα

1/2 κιλό αλεύρι (μαλακό)

ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερό

3/4 του κιλού ζάχαρη

1 φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Χτυπάμε αρχικά με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μια μεγάλη λεκάνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τμηματικά τα αυγά (χτυπημένα). Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το γάλα, τις βανίλιες, το μπέκιν πάουντερ, το κονιάκ μαζί με τη σόδα, τα καρύδια και τέλος το ξύσμα πορτοκαλιού. Τέλος βάζουμε το αλεύρι και χτυπάμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και βάζουμε μέσα το γλυκό μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να πάρει η καρυδόπιτά μας χρώμα.

Φτιάχνουμε το σιρόπι μας, βράζοντας πολύ καλά όλα τα υλικά μας μαζί.

Σημ: Θα πρέπει να είναι ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι μας. Γι’ αυτό φτιάξτε πρώτα το σιρόπι σας και αφήστε το εκτός ψυγείου να κρυώσει καλά. Καλή επιτυχία!

my-family

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...