ΣΠΙΤΙ - 2 ΣΧΟΛΙΑ

Κρίση στο γάμο!

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Πώς μπορώ να σώσω την σχέση μου;

Πρωταρχικό ερώτημα που θα πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας, είναι εάν θέλετε να σώσετε πραγματικά την σχέση σας. Μετρήστε τα θετικά και τα αρνητικά και αν καταλήξετε ότι θέλετε να συνεχίσετε, τότε ξεκινήστε την προσπάθειά σας.

Δεν είναι λύση, αλλά ούτε έντιμο για κανέναν από τους δύο συντρόφους να παραμένουμε σε μια σχέση, όταν δεν έχουμε αισθήματα και απλά η κατάσταση αυτή μας «βολεύει». Η προσπάθεια ανεύρεσης «σωσιβίων» θα πρέπει να είναι κοινή. Θα πρέπει δηλαδή και οι δύο να έχουν την διάθεση να ανανεώσουν ενδεχομένως την σχέση τους, για να την σώσουν.

Αφού δεσμευτούν και οι δύο σύντροφοι, ότι θέλουν να προσπαθήσουν να σώσουν την σχέση τους, το αμέσως επόμενο βήμα, είναι να εντοπιστεί το πρόβλημα ή τα προβλήματα και να βρεθούν οι λύσεις τους. Διαχωρίστε το «σύμπτωμα» από το «πρόβλημα». Συχνά ζευγάρια καταλήγουν σε χωρισμό, εξαιτίας ενός τρίτου προσώπου. Κάποιος εκ των δύο απιστεί με αποτέλεσμα να κλονίσει την σχέση του και να καταλήξει στον χωρισμό. Όμως αυτό είναι το αποτέλεσμα και όχι το πρόβλημα της πρωταρχικής του σχέσης. Για να φτάσει ένας εκ των δύο  να «απιστήσει» σημαίνει ότι κανείς από τους δύο δεν έδωσε την απαραίτητη σημασία να λύσει τα προβλήματα που υπήρχαν μέσα στην σχέση.

Τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν:

Συζήτηση στο κρεβάτι. Η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, είναι ένας ιδανικός χώρος για συζήτηση. Εκεί μπορείτε να μιλήσετε από τα νέα της καθημερινότητάς σας, μέχρι και για τα πιο σοβαρά θέματα. Η στάση των δύο σας, κάτω από τα σκεπάσματα δημιουργεί από μόνη της ένα χαλαρό και τρυφερό κλίμα.

Μαζί για ψώνια. Μπείτε σε μια διαδικασία να τον/την συνοδέψετε στις επόμενες αγορές του/της στα μαγαζιά. Συνοδεύοντας τον σύντροφο σας, στην αγορά ενός νέου ρούχου για παράδειγμα, δηλώνετε το ενδιαφέρον σας. Πείτε την γνώμη σας, κάντε κομπλιμέντο σε κάτι που θα δοκιμάσει και του/της πηγαίνει.

Αγγίξτε τον/την. Επικοινωνία μέσα στο ζευγάρι, δεν είναι μόνο ο διάλογος. Τολμήστε να αγγίζετε τον άλλον πιο συχνά. Ακόμα και όταν βλέπετε μια ταινία στον καναπέ. Καθίστε δίπλα. Πάρτε τον σύντροφό σας μια μεγάλη αγκαλιά, στο τέλος μιας δύσκολης μέρας.

Φύγετε ένα Σαββατοκύριακο. Μια μικρή και ελαφρώς προγραμματισμένη εκδρομή ένα διήμερο, οπωσδήποτε ανανεώνει την σχέση. Άλλωστε και οι δύο έχετε ανάγκη από στιγμές χαλάρωσης μακριά απ’ όλα. Αν επιλέξετε να το κάνετε μαζί με τα παιδιά σας, σίγουρα θα ενθουσιαστούν και αυτά. Διαφορετικά, εμπιστευτείτε τα στους παππούδες και «αποδράστε» οι δυο σας..

Κάντε μια έκπληξη. Μην μπαίνετε στην διαδικασία να κάνετε μια έκπληξη ή ένα δώρο στον σύντροφό σας, μόνο στα γενέθλια και στις επετείους. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να γίνει αυτό.. και να θυμάστε ότι θα έχει μεγαλύτερη αξία για τον άλλο όταν δεν το περιμένει. Ετοιμάστε το φαγητό και στολίστε το τραπέζι με δύο λουλούδια.. Αγοράστε μια κάρτα και γράψτε μέσα δυο λόγια για εκείνον/εκείνη.. Κρύψτε στο μαξιλάρι του/της μια μεγάλη σοκολάτα.. ότι και αν κάνετε, όσο μικρό ή αν μεγάλο και αν είναι αυτό.. ο σύντροφός σας σίγουρα θα αισθανθεί όμορφα και θα εισπράξει το ενδιαφέρον σας.

Αλλάξτε τον χώρο. Μην περιορίζετε την σεξουαλική σας επαφή, αποκλειστικά στον χώρο της κρεβατοκάμαρας. Επιλέξτε και άλλα μέρη του σπιτιού. Να θυμάστε ότι το «ξαφνικό» είναι συνήθως καλύτερο από το «προγραμματισμένο».

Οργανώστε κοινές εξόδους. Παρακολουθείστε μαζί του έναν ποδοσφαιρικό αγώνα (ακόμα και αν δεν το πολύ-καταλαβαίνετε)… και εκείνος αντίστοιχα μαζί σας, μια συναισθηματική ταινία.

Κάντε κοινά πράγματα μέσα στο σπίτι. Για παράδειγμα μέσα στην κουζίνα. Επιλέξτε ένα βράδυ να μαγειρέψετε μαζί μέσα στην κουζίνα. Ή φτιάξτε ένα παζλ. Είναι κοινές σας στιγμές, που θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε, να δημιουργήσετε κάτι μαζί, να παίξετε, να γελάσετε..

Μιλήστε ανοικτά για τις φαντασιώσεις σας. Μιλήστε ανοικτά στον/ στην σύντροφό σας. Ακόμα και αν δεν συμφωνείτε με μια επιλογή του/της… το παιχνίδι της συζήτησης πολλές φορές λειτουργεί σαν «πεπραγμένο»

Παίξτε και γελάστε μεταξύ σας. Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, τηλεόραση στον καναπέ δεν είναι η μόνη λύση. Κάντε κάτι διαφορετικό. Παίξτε ένα επιτραπέζιο, χαρτιά… πειράξτε ο ένας τον άλλο, γαργαληθείτε, γελάστε… οτιδήποτε σας κάνει να γελάτε, σίγουρα σας φέρνει πιο κοντά.

Οργανώστε ένα ραντεβού. «σκηνοθετείστε» δηλαδή ένα ραντεβού μεταξύ σας, σαν τον πρώτο καιρό. Μιλήστε στο τηλέφωνο και συναντηθείτε κάπου έξω για φαγητό ή ποτό ή ακόμα και σε ένα ξενοδοχείο. Μπορεί να σας φαίνεται λίγο «σικέ».. σίγουρα όμως λειτουργεί αφροδισιακά για μια σχέση.

Να θυμάστε πάντα, πώς ούτε η σχέση μας, ούτε τα συναισθήματα του άλλου είναι δεδομένα. Οι σχέσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χρειάζονται μικρές «ενέσεις» ανανέωσης!

εκτυπώστε το άρθρο

2 ΣΧΟΛΙΑ

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...