ΑΓΩΓΗ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Μητρικό θηλασμός – γιατί;

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Το δώρο της ζωής, η σοφία της φύσης, αποδεικνύονται σε μία μόνο ανθρώπινη λειτουργία, του μητρικού θηλασμού!
Το μητρικό γάλα, αποτελεί την μόνη φυσική τροφή για τα βρέφη και η θρεπτική του αξία είναι αναγνωρισμένα αναντικατάστατη. Είναι πλούσιο σε αντισώματα, ορμόνες, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες, αυξητικούς παράγοντες, κύτταρα του ανοσοποιητικού κ.α. Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, θεωρείται πλήρης βρεφική τροφή, η οποία θωρακίζει τα παιδιά σε σχέση με σοβαρές λοιμώξεις και ασθένειες. Ο θηλασμός, έχει σχετιστεί για την προστατευτική του δράση, ακόμα και με μικρότερες πιθανότητες αιφνίδιου θανάτου βρεφών, ή ανάπτυξης ζαχαρώδους διαβήτη, καρκίνου, αλλεργιών κ.α.
Για την μητέρα, ο θηλασμός μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά στην ανάκαμψη του σώματος και του οργανισμού της από την εγκυμοσύνη, καθώς η μήτρα επανέρχεται στο φυσιολογικό της μέγεθος γρηγορότερα, χάνει βάρος ευκολότερα και μειώνονται οι πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του μαστού ή των ωοθηκών. Το ίδιο συμβαίνει και με τις πιθανότητες οστεοπόρωσης.
Τα ψυχικά οφέλη τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί στην διάρκεια του θηλασμού, είναι πολλαπλά! Η σωματική επαφή των δύο βοηθά στην δημιουργία ψυχικού δεσμού, προσφέρει στο παιδί την ασφάλεια που χρειάζεται και στην μητέρα έδαφος για την εξοικείωση με τη νέα πραγματικότητα. Φέρνει τον ένα πιο κοντά στον άλλο σταδιακά, προσφέρει ικανοποίηση και πληρότητα και χτίζει υγιή συναισθηματικό δεσμό μεταξύ τους με τον πιο φυσικό και ενστικτώδη τρόπο.
Ανεξάρτητα από τα πραγματικά στοιχεία που δυσχεραίνουν τις πρώτες στιγμές ανάμεσα στη μάνα και το παιδί, όπως η ταλαιπωρία της γέννας, η έλλειψη γνωριμίας, το άγχος, ό φόβος, η πίεση του κοινωνικού και οικογενειακού περιβάλλοντος και τόσα άλλα, δεν θα πρέπει να παραιτούμαστε από το δικαίωμα μας να μοιραστούμε με το παιδί μας αυτή την εμπειρία. Ο μητρικός θηλασμός, είναι πρωταρχικά δικαίωμα και των δύο και με την σιγουριά πως μας ανήκει, μπορούμε να τον κάνουμε μοναδική δική μας στιγμή!

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...