ΣΠΙΤΙ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Ο ρόλος του οικογενειακού γιατρού!

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Ο οικογενειακός γιατρός, έχει έναν ιδιαίτερο και πολύ σημαντικό ρόλο για κάθε οικογένεια. Είναι ο εκπρόσωπος της γενικής παθολογίας και θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης της οικογένειας αλλά και ένας σημαντικός φίλος της.

Είναι σημαντικό για κάθε οικογένεια να έχει τον δικό της οικογενειακό γιατρό και αυτό γιατί εκείνος επειδή ακριβώς θα γνωρίζει τα μέλη της και τα ιατρικά τους ιστορικά, θα είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να δώσει την καλύτερη δυνατή λύση και την πιο εύστοχη συμβουλή για οτιδήποτε νέο παρουσιαστεί.

Είναι σημαντικό να τον δούμε σαν φίλο μας, πέρα από την επιστημονική του ιδιότητα και να του εμπιστευτούμε οτιδήποτε μας προβληματίζει και αισθανόμαστε ότι επηρεάζει την υγεία μας και την φυσιολογική πορεία του οργανισμού μας. Σε περίπτωση ασθένειας μέσα στην οικογένεια, είναι ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος θα μας κατευθύνει, θα μας εμψυχώσει και θα μας ενημερώσει απόλυτα για την σοβαρότητα της ασθένειας που αντιμετωπίζουμε.

Ο οικογενειακός γιατρός σας, θα είναι και εκείνος που χωρίς στοιχεία ανταγωνισμού θα σας κατευθύνει όταν αυτό κριθεί αναγκαίο σε γιατρό άλλης ειδικότητας όπως είναι ο καρδιολόγος, ο ορθοπεδικός, νευρολόγος κ.α. Εκείνος επειδή ακριβώς σας γνωρίζει και έχει και το πλήρες ιατρικό ιστορικό σας, όταν θ’ αντιληφθεί ότι κάτι παρεκκλίνει του φυσιολογικού και διαγνώσει ότι δεν μπορεί να δώσει εκείνος την θεραπευτική λύση, θα σας κατευθύνει στον αντίστοιχο ειδικό. Με τον τρόπο αυτόν, δεν θα υποβληθείτε και εσείς σε περίσσιους κόπους και περιττά έξοδα.

Ο οικογενειακός μας γιατρός είναι φίλος μας και αν μη τι άλλο ένας κοινωνικός λειτουργός. Δεν θα πρέπει λοιπόν να τον κοιτάζουμε καχύποπτα, αλλά αντίθετα η σχέσης μας μαζί του να είναι μια συνεχής και ανήσυχη συνεργασία. Μεταξύ μας θα πρέπει να υπάρχει μόνο συνεργασία και κοινός στόχος η καλή υγεία της οικογένειάς μας!

 

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...