ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Προβληματικός γάμος…

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα

Όλες οι σχέσεις ξεκινούν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Επιλέγεις να αφήσεις την μοναξιά σου και ενδεχομένως την εργένικη ζωή σου και να μπεις σε έναν διαφορετικό ρόλο αυτόν του συντρόφου. Πάντα ή σχεδόν πάντα ξεκινάς με την λογική που λέει.. “ο δικός μου γάμος θα είναι τέλειος”, “εμείς δεν θα χωρίσουμε ποτέ”.
Τι γίνεται όμως όταν αυτό δυστυχώς δεν προκύπτει; Πόσες υποχωρήσεις, θυσίες, πισωγυρίσματα και λάθη αντέχει ένας γάμος;

Μέσα σε έναν γάμο οφείλεις να μην ενεργείς εγωιστικά. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι από εδώ και πέρα θα μείνεις μόνος σου. Σίγουρα προβλήματα, διαφορετικές απόψεις και θέσεις υπάρχουν παντού και πάντα σε όλες τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Όταν όμως όλα αυτά γίνονται χρόνια και η μεταξύ μας σχέση γίνεται τεταμένη, τότε οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να σταματήσουμε να βασιζόμαστε σε “θεόσταλτες” λύσεις.

Ο γάμος δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια συμβίωση με μεγάλη διάρκεια. Ο προσωπικός χώρος και χρόνος που είχες πριν δεν θα πρέπει να εξαφανιστεί αλλά να προσαρμοστεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις εκεί γίνονται και οι λάθος χειρισμοί. Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη συνταγή, για να την ακολουθήσεις και να πετύχει. Άλλωστε τίποτα δεν πετυχαίνει και δεν εξελίσσεται όταν σταματήσεις να προσπαθείς γι’ αυτό.

Οι αποφάσεις μέσα στο πλαίσιο του γάμου θα πρέπει να είναι πραγματικά κοινές. Οτιδήποτε συμβαίνει θα πρέπει να αφορά και τους δύο. Για παράδειγμα, η απόκτηση ενός παιδιού, για την ακρίβεια η χρονική περίοδος που θα γίνει αυτό δεν ειναι γυναικεία υπόθεση. Το παιδί ανήκει εξίσου και στους δύο, γι’ αυτό και θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα θέλω και τις αντοχές και των δύο συντρόφων.

Σ’ έναν γάμο όμως που τα προβλήματα έχουν αρχίσει να γίνονται πολλά, η επικοινωνία έχει αρχίσει να διαταράσσεται και τα “θεμέλια” της υγιούς συμβίωσης να τρίζουν… τότε γίνεται επιτακτική ανάγκη να παρθούν αποφάσεις. Ακόμα και όταν ο γάμος δεν αφορά μόνο εσάς τους δύο αλλά ενδεχομένως και ένα ή περισσότερα παιδιά, όταν είναι προβληματικός θα πρέπει να λήγει.

Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται ή διορθώνεται με το να το διαιωνίζουμε. Είναι λάθος να μπαίνεις σε μια λογική που λέει, με τον καιρό θα αλλάξουν τα πράγματα. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα αλλάξουν, ή τουλάχιστον όχι προς το καλύτερο. Οτιδήποτε τοξικό δεν μας κάνει καλό και ένας προβληματικός γάμος, εθισμένος στις εντάσεις είναι απλά τοξικός!

Όταν βλέπεις πως ο γάμος σου δεν εξελίσσεται όπως τον είχες ονειρευτεί και αρχίζει να γίνεται καταπιεστικός και σαθρός και για τους δυο σας, τότε θυμήσου οτι ενόψει των όσων είχες αισθανθεί για εκεί

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...