ΣΠΙΤΙ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Σημάδια φθοράς της ερωτικής σχέσης!

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Οι διαπροσωπικές σχέσεις και ιδίως οι ανθρώπινες ερωτικές σχέσεις, μοιάζουν με «αγώνα ταχύτητας»! Πάντα ή τουλάχιστον τις περισσότερες φορές ξεκινάς με την καλύτερη σου ταχύτητα βάζοντας όλες σου τις δυνάμεις και στη συνέχεια είτε την μειώνεις είτε στις καλύτερες περιπτώσεις την κρατάς σταθερή. Είναι δύσκολο να κερδίσεις σ’ αυτόν τον αγώνα κι αυτό γιατί πολλές φορές ενώ ξεκινάς με τον σύντροφο στο ρόλο του συνοδηγού, στην πορεία ο ρόλος του γίνεται εκείνος του «οδηγού στο αντίθετο ρεύμα!!»

Μέσα σε μια ερωτική σχέση, υπάρχουν διάφορα σημάδια που ίσως να σου δείχνουν πως χρειάζεται να αλλάξεις διαδρομή. Έλεγξε τα σημάδια αυτά και προσπάθησε να τα διορθώσεις ή τουλάχιστον να τα βελτιώσεις. Μην τα αφήνεις να υπάρχουν – κανένα πρόβλημα δεν βρίσκει μόνο του τη λύση του.

Σίγουρα όλα τα ζευγάρια έχουν τις μικρές διαφορές και τις διαφωνίες τους. Αυτό άλλωστε είναι και το υγιές σε μια σχέση. Όταν όμως οι διαφωνίες αυτές γίνουν έντονες και πάρουν άλλες, μεγαλύτερες διαστάσεις, τότε ίσως όλο αυτό να είναι προμήνυμα ότι η σχέση σου χρειάζεται σύντομα μια «τονωτική» ένεση!

Ένα απ’ αυτά τα σημάδια είναι η αλλαγή στην μεταξύ σας επικοινωνία. Θυμήσου ότι αρχικά τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα που ανταλλάσσατε στην διάρκεια της ημέρας ήταν πολύ συχνά. Αν τώρα η επικοινωνία σας έχει μειωθεί αισθητά σε βαθμό τέτοιο που να μιλάτε στο τηλέφωνο για τα απολύτως απαραίτητα… τότε σίγουρα η σχέση σας αντιμετωπίζει πρόβλημα. Δώσε ευκαιρία στην σχέση σου! αν αυτό που σε ενοχλεί για παράδειγμα είναι ότι ο όποιος διάλογός έχει να κάνει με τα νέα της δουλειάς του/της και τίποτα άλλο, τότε συζήτησέ το. Μίλησε ανοικτά στον σύντροφό σου για αυτό που ε ενοχλεί. Μην διστάζεις και εξέφρασε την τρυφερότητά σου έστω και μέσα από το τηλέφωνο ή ένα μήνυμα.. κλείσε το μήνυμα λέγοντας σ’ αγαπώ, ή στείλε ένα φιλί. Ακόμα και αν ο άλλος δεν απαντήσει, σίγουρα θα του έχεις προκαλέσει τουλάχιστον ένα χαμόγελο.

Επίσης, ένα ακόμα σημάδι ότι η σχέση σου έχει αρχίσει να πάσχει, είναι ότι δεν γίνονται πλέον συζητήσεις μεταξύ σας για το κοινό σας μέλλον. Ένα από  τα στοιχεία που δυναμώνουν στις αρχές μια ερωτική σχέση, είναι ότι το ζευγάρι συζητάει για κοινά πράγματα που θα ήθελαν και οι δύο να κάνουν μαζί και εντείνουν και οι δύο τις  προσπάθειές τους για να επιτευχθούν τα κοινά τους όνειρα. Αν βλέπεις ότι τώρα πια οι συζητήσεις τέτοιου περιεχομένου γίνονται ολοένα και λιγότερες ή λείπουν, τότε αυτό σίγουρα είναι μία ένδειξη ότι μεταξύ σας κάτι έχει αλλάξει. Και πάλι το «κλειδί» – «σωσίβιο» για την σχέση σου είναι η επικοινωνία. Μίλησε με τον σύντροφό σου για αυτό που σε απασχολεί. Ακόμα και αν είσαι σίγουρος/η ότι η σχέση σου περνά κρίση, μην αλλάζεις τα σχέδιά σας, τουλάχιστον εκείνα που αναφέρονται στο άμεσο μέλλον. Αν είχατε προγραμματίσει για παράδειγμα μια απόδρασης ξεκούρασης για τους δυο σας το Σαββατοκύριακο, μην το αναβάλλεις. Ακόμα και χωρίς να το πεις, οργάνωσέ το και πηγαίνετε κάπου οι δυο σας. Μακριά από το άγχος της πόλης και τους τέσσερις τοίχους του κοινού σας σπιτιού, θα έχετε τη δυνατότητα να μείνετε οι δύο σας σ΄ ένα άλλο δωμάτιο, να περπατήσετε μαζί, να μιλήσετε και να «αναζωπυρώσετε» τη σχέση σας.

Τέλος αρκετά σημαντικό σημάδι για να σου δείξει ότι η σχέση σου έχει αρχίσει να φθείρεται σοβαρά, είναι οι καυγάδες. Ένας καυγάς ανεξάρτητα από την ένταση και την διάρκεια που μπορεί να έχει, δεν παύει να είναι ένα «μείον» στην επικοινωνία του ζευγαριού! Απέφυγε την έντασή τους και αυτό γιατί στο τέλος όποιος και αν έχει δίκιο στην πραγματικότητα «χάνουν» και οι δύο. Στο τέλος ενός καυγά, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι απ’ αλλού ξεκίνησε και αλλού κατέληξε! Είναι αυτό που λέμε ξεκινήσαμε να μαλώνουμε για ένα δέντρο και καταλήξουμε να «σκοτωνόμαστε» για ολόκληρο το δάσος! Πάντα μέσα σε ένα καυγά επειδή ακριβώς και τα δύο μέλη του είναι συναισθηματικά φορτισμένα και υπό πίεση και θυμό, ειπώνονται κουβέντες που μετά είναι δύσκολο να τις πάρεις πίσω. Ένα καλό «τρικ» για να αποφύγεις λοιπόν μια ένταση που θα σε οδηγήσει αργά ή γρήγορα στην απομόνωση, είναι να επιλέξεις έναν ουδέτερο χώρο για να συζητήσεις αυτό που σε ενόχλησε. Για παράδειγμα την επόμενη φορά, επέλεξε να μιλήσεις σε έναν δημόσιο χώρο, καθισμένοι για παράδειγμα έξω για φαγητό σε ένα εστιατόριο. Εκεί, ο σύντροφός σου, επειδή ακριβώς δεν είστε μόνοι σας και σίγουρα κάποιοι σας ακούνε, δεν θα μπορέσει να αντιδράσει έντονα. Θα αποφύγετε και οι δύο τις φωνές και θέλοντας και μη θα συζητήσετε το θέμα τουλάχιστον ήρεμα.

Όλοι μας βλέπουμε κάποια στιγμή, μικρά σημάδια μέσα στην ερωτική μας σχέση που μας δείχνουν ότι αρχίζει να έχει πρόβλημα. Ας μην τα αγνοήσουμε λοιπόν!

Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε!

Δεν το διαιωνίζουμε!

Ακόμα κι αν οι προσπάθειες μας δεν αποδώσουν, μένει αργά ή γρήγορα η ικανοποίηση πως το παλέψαμε…..όπως ακριβώς μας άξιζε!!!

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...