ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Σκύλος και ερλιχίωση!

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Η ερλιχίωση αποτελεί μια ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια, που μπορεί να προκληθεί στο κατοικίδιό μας, αν αυτό τσιμπηθεί από μολυσμένο τσιμπούρι.
Στην χώρα μας το πρόβλημα της ερλιχίωσης συναντάται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου το θέμα των τσιμπουριών είναι σε έξαρση. Τα ερλίχια, είναι μικροοργανισμοί οι οποίοι όταν προσβάλλουν ένα ζώο, τότε πολλαπλασιάζονται στα κύτταρα του αίματός του και σταδιακά τα καταστρέφουν.
Η συγκεκριμένη ασθένεια, διακρίνεται στα ακόλουθα τρία στάδια:
1ο στάδιο:
Τα συμπτώματα της ασθένειας εμφανίζονται από 2 έως 4 εβδομάδες μετά την μόλυνση. Τα συμπτώματα αυτά ειναι αδιαθεσία, ατονία και ανορεξία.
2ο στάδιο:
Παρ΄όλο που στο στάδιο αυτό το κατοικίδιό μας μπορεί να δείχνει υγιές, η νόσος υποβόσκει και σταδιακά καταστρέφει τα κύτταρα του αίματός του, με αποτέλεσμα να προκαλεί διαταραχές στα αιμοπετάλια. Σταδιακά επηρεάζεται και η πήξη του αίματος. Τα συμπτώματα σ’ αυτό το στάδιο, είναι η αιματουρία, η επίσταξη αίματος από την μύτη του ζώου και η αιματοσχεσία.
3ο στάδιο:
Τα ερλίχια προκαλούν βλάβες στον οργανισμό του ζώου. Οι βλάβες αυτές προκαλούνται στα μάτια, στις αρθρώσεις, στα νεφρά και σε άλλα ζωτικά όργανα. Τέλος τα ερλίχια εισβάλλουν στον νωτιαίο μυελό και προκαλούν σταδιακά μη αναστρέψιμες βλάβες στα λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια.

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...