ΣΠΙΤΙ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Στιγμές ανθρωπιάς κι ελληνικού φιλότιμου!

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Η πραγματικότητα είναι πως η χώρα μας δυστυχώς το τελευταίο αρκετά μεγάλο διάστημα, περνάει πολύ δύσκολες ώρες. Υπάρχουν οικογένειες που ολοένα αυξάνονται και έχουν την ανάγκη μας. Δεν έχουν ανάγκη ελεημοσύνης… αλλά συμπαράστασης!

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα είναι πάρα πολλά τα καταστήματα, γραφεία, εταιρείες που κλείνουν με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να μένουν άνεργοι και πολλοί απ’ αυτούς μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, κυριολεκτικά στον δρόμο.

Δυστυχώς είναι τραγικό το πόσο έχει αυξηθεί σήμερα ο αριθμός των αστέγων συμπολιτών μας αφού μετά τις τελευταίες μετρήσεις που έγιναν στη χώρα μας, ξεπερνούν τους 20.000!

Υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να βοηθήσουμε. Μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες, δίνοντας λίγο από τον χρόνο μας και πολύ από την ανθρωπιά μας. Μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε από το σπίτι μας, μέχρι το σχολείο των παιδιών μας, την γειτονιά μας, την δουλειά μας.

Κάντε ένα παιχνίδι με το παιδί σας και κάθε μέρα βάζετε μέσα σε ένα βάζο 50λεπτά. Στο τέλος του μήνα θα έχετε συγκεντρώσει 15€. Αυτά μπορείτε μαζί με το παιδί σας να τα αξιοποιήσετε κατάλληλα σε ένα σούπερ μάρκετ, αγοράζοντας τουλάχιστον 28 πακέτα ζυμαρικά ή 17 πακέτα όσπρια ή 30 κουτιά γάλα!

Συγκεντρώστε όλα τα παλιά παιχνίδια των παιδιών σας που δεν χρησιμοποιούν πια, αλλά και άλλα παιχνίδια απ’ τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς σας ή συγγενών σας. Ενημερωθείτε από την εκκλησία της περιοχής σας, για το ποιες είναι οι πολύτεκνες εκείνες οικογένειες που έχουν ανάγκη και επισκεφτείτε τες.

Στα εβδομαδιαία ψώνια του σπιτιού σας, σίγουρα δεν στοιχίζει τίποτα δύο παραπάνω κιλά φρούτα ή δύο επιπλέον κιλά ψωμί. Ένα Σαββατοκύριακο ψωνίστε υλικά και διασκεδάστε μαζί με το παιδί σας φτιάχνοντας ένα κέικ. Κόψτε το σε μερίδες και προσφέρετε το σ’ ένα απ’ τα γεύματα αγάπης που κάνει καθημερινά για τους αστέγους η εκκλησία της περιοχής σας.

Ευαισθητοποιήστε τους φίλους σας! Αυτή τη φορά στο παιδικό πάρτι που θα οργανώσετε, όπου και αν είναι αυτό είτε σε έναν παιδότοπο είτε στο σπίτι, ζητήστε ξεχωριστά δώρα! Αντί για παιχνίδια ή ρούχα, ζητήστε από τους φίλους σας να φέρουν φάρμακα, παιδικές τροφές, γάλατα, ζυμαρικά και όσπρια. Σίγουρα τα «πολύτιμα» αυτά δώρα που θα μαζέψετε θα χαρίσουν ένα χαμόγελο σε πολλές οικογένειες!

Να θυμάστε ότι τίποτα δεν πρέπει να καταλήγει στα σκουπίδια! Ότι και αν είναι αυτό! Από το παλιό παιδικό κρεβάτι, μία πλαστική καρέκλα, ένα παλιό παιχνίδι και ότι άλλο σας είναι πια περιττό στο σπίτι… σίγουρα μια άλλη οικογένεια το έχει ανάγκη!

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...