ΑΓΩΓΗ - 1 ΣΧΟΛΙΟ

Υγιεινή διατροφή – μαγείρεμα.

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Τρώω υγιεινά, σημαίνει πρώτα απ’ όλα αποκτώ μια συγκεκριμένη φιλοσοφία γύρω απ’ τον εαυτό μου και την προστασία του. Ο οργανισμός μας και το σώμα μας είναι δύο στοιχεία φθαρτά γι’ αυτό υποχρεούμαστε αργά ή γρήγορα να αναθεωρήσουμε σε σχέση με συνήθειες που τα θέτουν σε κίνδυνο.

Υγιεινή διατροφή, δεν σημαίνει μόνο επιλογή και κατανάλωση αποκλειστικά βιολογικών προϊόντων σημαίνει όμως και υγιεινό μαγείρεμα. Μερικές χρήσιμες συμβουλές μπορούν να σταθούν ικανές να διατηρήσουν την ποιότητα και την γεύση του φαγητού μας αλλά και την υγεία του οργανισμού μας.

Όταν μαγειρεύετε, να βάζετε μικρή ποσότητα νερού στην κατσαρόλα σας. Μην ξεφλουδίζετε τροφές που μπορούν να καταναλωθούν και με την φλούδα τους, παρά μόνο πλύντε τις σχολαστικά προηγουμένως. Στις φλούδες των περισσοτέρων τροφών κρύβονται τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά τους. Είναι υγιεινότερο ο βρασμός στο φαγητό να είναι αργός σε χαμηλή θερμοκρασία, παρά γρήγορος σε υψηλή θερμοκρασία γιατί πολλές από τις βιταμίνες των τροφών καταστρέφονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Μαγειρεύουμε πάντα σε νερό που ήδη βράζει και όταν προσθέσουμε όλα μας τα υλικά, σκεπάζουμε το σκεύος. Είναι προτιμότερη η χύτρα ταχύτητας που κλείνει αεροστεγώς δεσμεύοντας στο εσωτερικό του σκεύους την θρεπτική αξία των τροφών.

Μην ρίχνετε ποτέ σόδα, όταν βράζουν οι τροφές, γιατί καταστρέφει τις βιταμίνες τους και μην μαγειρεύετε στο ίδιο σκεύος αν αυτό δεν έχει προηγουμένως πλυθεί. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κακό συνδυασμό μεταξύ στοιχείων π.χ. άμυλο με λίπος και να κάνουν τελικά το φαγητό μας δύσπεπτο.

Τέλος, τα θρεπτικά στοιχεία των λαχανικών διατηρούνται καλύτερα αν αυτά δεν είναι κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια.

Φρέσκο φαγητό στο τραπέζι μας, σημαίνει γευστικό φαγητό και σπιτικό φαγητό, σημαίνει φαγητό μαγειρεμένο με το κέφι μας, την διάθεσή μας, την όρεξή μας και προπάντων την προσοχή μας. Καλή σας όρεξη!

εκτυπώστε το άρθρο

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΕγώ χρησιμοποιώ πίτες ολικής αλέσεως elviart που είναι πεντανόστιμες και υγιινές! Έχω αντικαταστήσει και το ψωμί με αυτές είναι τέλειο συνοδευτικό και μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις διάφορα εδέσματα!

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...