ΣΠΙΤΙ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Φοιτητικό σπίτι

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Μετά το πέρας των πανελλαδικών εξετάσεων και την χαρά της εισαγωγής του παιδιού μας στην σχολή της επιλογής του… αρχίζει η δύσκολη περίοδος εύρεσης και εξοπλισμού της νέας του κατοικίας.

Το σπίτι για κάθε νέο φοιτητή είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο της ζωής του. Φεύγοντας από το πατρικό του σπίτι, είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί τον δικό του ξεχωριστό χώρο. Ο χώρος αυτός θα πρέπει να είναι και όμορφος αλλά και λειτουργικός, αφού ο νέος φοιτητής θα περνά εκεί πολλές ώρες της μέρας του.

Στο άρθρο αυτό, σας δίνουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

Ανοιχτά χρώματα. Επιλέξτε παλ και όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά χρώματα για τους τοίχους σας. Ένα φοιτητικό σπίτι, επειδή συνήθως ειναι μικρό σε τετραγωνικά, χρειάζεται οι τοίχοι του να ειναι σε μπεζ, λευκή, ώχρα απόχρωση προκειμένου να δίνουν και φως αλλά και να κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

Μικρά έπιπλα. Μην επιλέγετε πολύ ογκώδη έπιπλα γιατί «μπουκώνουν» τον χώρο.

Ραφιέρες. Επιλέξτε ράφια και τετράγωνα πλαίσια για τον τοίχο σας. Μια βιβλιοθήκη οπωσδήποτε είναι χρηστική αλλά καταλαμβάνει όγκο στο πάτωμα του σαλονιού σας. Τοποθετήστε τα ράφια σας ψηλά στον τοίχο, έτσι ώστε να μην «γεμίζει» το μάτι σας μπαίνοντας στον χώρο. Τα ράφια σας μπορούν να πάρουν βιβλία, διακοσμητικά κεριά, ακόμα και το σερβίτσιο του καφέ για το σαλόνι σας.

Χρηστικό κρεβάτι. Εδώ καλό είναι να επιλέξετε κρεβάτι – κουτί. Ένα κρεβάτι δηλαδή που στο κάτω μέρος του έχει αποθηκευτικό χώρο. Εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε τα σεντόνια, τις πετσέτες, τις κουβέρτες σας. Ένας καναπές – κρεβάτι είναι σίγουρα ένα πολύ εξυπηρετικό έπιπλο.. αλλά θα σας κουράσει σύντομα αυτή η διαδικασία του «στρώνω – ξεστρώνω»!

Τραπέζι σαλονιού. Ένα τραπεζάκι σαλονιού για μπροστά στον καναπέ σας με ραφάκι στο κάτω του μέρος θα σας εξυπηρετήσει πολύ. Στο ράφι αυτό μπορείτε να βάλετε από περιοδικά, επιτραπέζια παιχνίδια, σουβέρ μέχρι τα dvd σας, ή ότι άλλο σκεφτείτε.

Κάβα οικονομική. Επιλέξτε ένα πλαστικό ή ξύλινο τελάρο από μπουκάλια μπύρας. Βάψτε το και διακοσμήστε το με ότι σας αρέσει και φτιάξτε εκεί την κάβα σας.

Καναπές κουτί. Αν το σπίτι σας διαθέτει αυλή ή έστω ένα μικρό μπαλκονάκι, επιλέξτε αντί για τραπέζι με καρέκλες… ένα ξύλινο κουτί με ένα τραπέζι. Το κουτί αυτό θα το χρησιμοποιήσετε αντί για καναπέ. Μπορείτε στο επάνω μέρος του να βάλετε ένα μεγάλο μαξιλάρι για να το στολίσετε και να εκμεταλλευτείτε το εσωτερικό του για να κερδίσετε χώρο. Στο εσωτερικό του για παράδειγμα μπορείτε να βάλετε, την λεκάνη για τα ρούχα, την ηλεκτρική σκούπα, το ποτιστήρι, το φαράσι σας.. ή ότι άλλο σκεφτείτε. Τέτοιου είδους κουτιά που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν, είναι και τα ξύλινα κουτιά του εμπορίου που αποθηκεύουμε τα ξύλα για το τζάκι.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε!

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...