ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα

Μια νηστίσιμη συνταγή!
Υλικά:
1 μικρό χταποδάκι (περίπου 800γραμμάρια με 1 κιλό)
½ κιλό κοφτό μακαρονάκι
1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο ξηρό
1 σάλτσα ντομάτας (τύπου pummaro)
Ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο μεγαλούτσικο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 – 2 καρότα (κομμένο σε ψιλές ροδέλες)
1 κ.σ. θυμάρι
½ κ.σ. ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πιπέρι & αλάτι

Εκτέλεση:
Αρχικά βράζετε το χταπόδι σας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Στη συνέχει βγάζετε το χταπόδι απ’ την φωτιά και το ψιλοκόβετε. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και εκεί τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τη δάφνη το θυμάρι, τη ρίγανη και το χταπόδι. Τα τσιγαρίζετε όλα τα υλικά σας καλά σε δυνατή φωτιά. Σβήνετε με το κρασί και τέλος προσθέτετε τον χυμό ντομάτας. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει καλά. Βράζετε στο διάστημα αυτό σε χωριστή κατσαρόλα το μακαρονάκι σε αρκετά αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε. Μόλις το χταπόδι σας είναι έτοιμο, τότε ρίχνετε μέσα το μακαρονάκι. Ανακατεύετε καλά & σερβίρετε. Καλή επιτυχία!

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...