ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

12 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας!

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Η 12η Ιουνίου, καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας με στόχο την καταπολέμηση τόσο της παιδικής εργασίας όσο και της παράνομης διακίνησης παιδιών. Η 12 Ιουνίου, είναι επίσης αφιερωμένη στα παιδιά των Αφρικανικών χωρών, τα οποία και εργάζονται από πολύ μικρές ηλικίες και τις περισσότερες φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η UNICEF περίπου 215 εκατομμύρια παιδιά, εργάζονται σε αγροκτήματα και φυτείες. Δυστυχώς αυτό αποτελεί ένα φαινόμενο, που δεν το συναντά κανείς αποκλειστικά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τα παιδιά, στις χώρες αυτές εργάζονται ως επί των πλείστων στην γεωργία. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των παιδιών αυτών είναι ο δεκαπλάσιος σε σχέση με τον αριθμό εκείνων των παιδιών που εργάζονται σε εργοστάσια. Αρκεί μόνο να αναλογιστούμε τις συνθήκες στις οποίες «εργάζονται» αυτά τα παιδιά! Οι συνθήκες πέραν του ότι είναι δύσκολες, είναι και άκρως επικίνδυνες. Αυτό γιατί τα παιδιά, χρησιμοποιούν τοξικά υλικά (ζιζανιοκτόνα), επικίνδυνα κοπτικά εργαλεία, βαριά μηχανήματα και τέλος δουλεύουν ατελείωτες ώρες στο ύπαιθρο κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο το 1998, βρέθηκαν περίπου 1,47 εκατομμύρια παιδιά να εργάζονται στην γεωργία. Στην Γουατεμάλα και την Ονδούρα τα παιδιά έως την ηλικία των 6 ετών, βοηθούν τους γονείς τους στις γεωργικές εργασίες κατά την σπορά και την συγκομιδή του καφέ, ενώ στην Μαλαισία περίπου το 60% των παιδιών που εργάζονται στις φυτείες φοινικέλαιου είναι από 6 έως 10 ετών.

Η παιδική εργασία για τα κορίτσια μειώθηκε κατά 15% παγκοσμίως ενώ η παιδική εργασία για τα αγόρια, αυξήθηκε κατά 7%.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη της Χάγης, για την Παιδική Εργασία, η οποία και πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2010 στην Ολλανδία, προέκυψε το έγγραφο «Χάρτης για την Επίτευξη της Εξάλειψης των Χειρότερων Μορφών Παιδικής Εργασίας έως το 2016».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Unicef, επισήμανε ότι ο αριθμός των παιδιών που «εργάζονται» μειώθηκε κατά 3% σε σχέση με το έτος 2004.

Η Unicef έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά των φτωχών χωρών, τερματίζοντας την εργασία τους σε λατομεία και ορυχεία και ξεκινώντας την εγγραφή τους σε σχολεία.

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...