ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

22 Σεπτεμβρίου – Ευρωπαϊκή μέρα μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητο)!

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Η 22α Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ως η μέρα χωρίς αυτοκίνητο. Είναι η μέρα δηλαδή εκείνη που αφιερώνεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι αρχές ενισχύουν τους πολίτες τους, να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και να επιλέξουν άλλα μέσα για την μετάβασή τους, όπως λεωφορεία, τραμ, τρένα ακόμα και ποδήλατα. Η Ευρωπαϊκή μέρα χωρίς αυτοκίνητο, ξεκίνησε στην Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε ο εορτασμός της το 2000.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες της Greenpeace, η Θεσσαλονίκη δυστυχώς κράτα μια «κακή πρωτιά» σε υψηλά επίπεδα μικροσωματιδίων που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα από την χρήση των αυτοκινήτων, ενώ δεύτερη έρχεται η Αθήνα και μετά η Πάτρα.

Μάλλον αυτά τα αποτελέσματα θα είδαν οι υπεύθυνοι και σκέφτηκαν το «παράλογο»! Έτσι επέλεξαν την χθεσινή μέρα, για να γίνει η 24 ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί! Μάλλον εμείς αντιληφθήκαμε την Ευρωπαϊκή μέρα Μετακινήσεων.…με τα πόδια!!

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...