ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

8 Μαρτίου – Ημέρα της Γυναίκας!

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Στις 8 Μαρτίου το 1857, η επανάσταση των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας σε εργοστάσιο της Νέας Υόρκης όπου ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, είχε ως αποτέλεσμα την καθιέρωση της 8ης Μαρτίου ως Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.

Η πρώτη φορά όπου γιορτάστηκε η συγκεκριμένη ημέρα, ήταν το 1909 με πρωτοβουλία του σοσιαλιστικού κόμματος των ΗΠΑ. Στη δε Ρωσία, μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι κατόρθωσε να πείσει τον Λένιν, να καθιερώσει την 8η Μαρτίου – Ημέρα της Γυναίκας ως επίσημη αργία!

Ο Ο.Η.Ε. καθιέρωσε την 8η Μαρτίου, ως Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, για τα δικαιώματά τους και την παγκόσμια ειρήνη, το 1977.

Η Ελλάδα τέλος, επηρεαζόμενη και εκείνη από αυτό το παγκόσμιο κίνημα των γυναικών κατέκτησε το 1952 με βάση τον Νόμο 2159 το δικαίωμα ψήφου και για τις γυναίκες.

Ας ευχηθούμε λοιπόν όλοι μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ…

στη μάνα

σύντροφο

κόρη

εργαζόμενη

νοικοκυρά

και… πραγματικά ελεύθερη ΓΥΝΑΙΚΑ!!

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...