Η ΚΑΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ

Μικρά μυστικά που διαδίδονται από στόμα σε στόμα. Η γνώση και η ευρεσιτεχνία των πιο "παλιών" που ταξιδεύει στο χρόνο για να φτάσει σε μας και να εξακολουθήσει το ταξίδι της στο μέλλον!

Πλυντήριο πιάτων!

Μία χρήσιμη συμβουλή για το πλυντήριο πιάτων σας. Αποφεύγετε να βάζετε μέσα σ’ αυτό ξύλινα σκεύη. όπως είναι ξύλινες κουτάλες, μπωλ, γουδιά και αλλά. Αυτό γιατί το ζεστό νερό κατά την διάρκεια της πλύσης καταστρέφει το ξύλο, με αποτέλεσμα αυτό να “σκάει”πιο εύκολα.

Μυρωδιά σκόρδου!

Πολλές φορές κόβοντας σκόρδο ή καθαρίζοντας ψάρι με ένα μαχαίρι κουζίνας, βλέπουμε οτι παρόλο που μετά το πλένουμε εκείνο εξακολουθεί και “μυρίζει”. Ένας πρακτικός τρόπος για να εξαφανίσουμε την δυσάρεστη αυτή μυρωδιά είναι με κερί.Ανάψτε ένα κερί και περάστε το μαχαίρι σας για δύο-τρεις φορές πάνω απ’ τη φλόγα!

Δυσοσμία στο μπάνιο!

Αν αντιμετωπίζετε δυσοσμία στο μπάνιο σας και ιδίως εάν δεν υπάρχει παράθυρο να εκτονωθεί αυτή… κάψτε ένα σπίρτο. σε ένα πιατάκι του καφέ, κάψτε ένα σπίρτο και κλείστε την πόρτα του μπάνιου σας για μερικά λεπτά. Είναι μοναδική λύση!

Άλατα στο μπάνιο!

Αν έχει γεμίσει το “τηλέφωνο” του ντουσ άλατα, μπορείτε να τα εξουδετερώσετε με ξύδι. Βάλτε για μια ολόκληρη νύχτα ένα μπολ με χλιαρό νερό και αρκετό λευκό ξύδι μέσα στην ντουζιέρα σας και βάλτε μέσα εκεί το τηλέφωνο του ντουσ. Το επόμενο πρωί σκουπίστε το καλά με ένα μαλακό πανί.

Τασάκια!

Ένα πολύ εκνευριστικό πράγμα για όλους τους καπνιστές είναι οτι ο χώρος που καπνίζουν και τα γεμάτα τασάκια δημιουργούν μια πολύ δυσάρεστη ατμόσφαιρα. Υπάρχει όμως λύση να αλλάξετε την ατμόσφαιρα αυτή. Ρίξτε μέσα στα τασάκια του σπιτιού λίγη σκόνη βανίλιας (αυτήν που χρησιμοποιούμε στα γλυκά) και λίγη σκόνη γαρύφαλλου (μπαχαρικό). Ανακατέψτε την σκόνη αυτή και όταν σβήνετε τα τσιγάρα σας, αυτή η μυρωδιά θα εξουδετερώνει την “τσιγαρίλα”!!

Λερωμένος καναπές!

Αν ο καναπές σας στο σαλόνι, είναι ανοιχτόχρωμος και σε σημεία έχει “μαυρίλες” από δάχτυλα και ιδρώτα, υπάρχει λύση και γι’ αυτό. Βάλτε σε μια λεκάνη μία κούπα νερό χλιαρό και μία κούπα αμμωνία. Ανακατέψτε πολύ καλά το διάλυμμα αυτό και στην συνέχεια περάστε με ένα μαλακό σφουγγάρι τον καναπέ σας. Τρίψτε ελαφρά στα σημεία που υπάρχει το πρόβλημα και μετά περάστε τον όλο με μαλακό στεγνό πετσί. Αφήστε τον να στεγνώσει για δύο ώρες.

Μαύρα ρούχα!

Αν το χρώμα στα μαύρα σας ρούχα, έχει ατονίσει αισθητά.. υπάρχει λύση να το “ζωντανέψετε” ξανά. Κατά την πλύση τους, την στιγμή που θα είναι η φάση του ξεπλύματος, ρίξτε μέσα στα ρούχα σας μια κούπα μαύρο δυνατό καφέ φίλτρου!

Βραστά αυγά!

Αν θέλετε να βράσετε αυγά και να τα αποθήκευσετε στο ψυγείο σας, ένας εύκολος τρόπος για να τα ξεχωρίζετε από τα άβραστα είναι ο εξής: βράστε τα αυγά σας με ένα φακελάκι τσάι. Έτσι θα αποκτήσουν ένα χαρακτηριστικό μπεζ χρώμα και θα είναι πιο εύκολο να τα ξεχωρίζετε μετά από τα υπόλοιπα.

Έντονες μυρωδιές!

Συχνά χρειάζετε να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μας τροφές που μυρίζουν έντονα, όπως είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο, βρασμένα αυγά και άλλα… Ένας έξυπνος τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι με κιμωλία. Βάλτε δύο-τρία κομμάτια κιμωλίας στο μεσαίο ράφι του ψυγείου σας προς τα μέσα και αφήστε τα εκεί για μια βδομάδα. Αυτά θα απορροφήσουν τις μυρωδιές!

Ενυδατική μάσκα προσώπου!

Μια εύκολη μάσκα προσώπου που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι, είναι με μέλι και λεμόνι. Σ’ ένα μπολάκι βάλτε δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι και ρίξτε μέσα και τον χύμο 1/2 λεμονιού. Δουλέψτε καλά την μάσκα με τα χέρια σας και μετά απλώστε την σε καθαρό πρόσωπο. Αφήστε την να δράσει για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύντε καλά με χλιαρό νερό. Μετά βάλτε κανονικά την ενυδατική σας κρέμα.

Το my family προτείνει ...