ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ

Γλυκά και αλμυρά παραστρατήματα! Για όσους ξέρουν να φάνε, για όσους τολμούν να δοκιμάσουν, ακόμα και για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν πώς ο έρωτας περνάει από το στομάχι.....

Μπισκότα με κακάο του παππού!

Υλικά:

1 φλιτζάνι βούτυρο

¼ του φλιτζανιού ζάχαρη

1 κουταλάκι πέκιν πάουντερ

Κακάο (όσο σοκολατένια θέλουμε να είναι τα μπισκότα μας)

2 κρόκους αυγών

Αλεύρι μαλακό όσο χρειαστεί (μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή)

Εκτέλεση:

Μέσα σε μία λεκάνη χτυπάμε καλά με το μίξερ μας την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μία απαλή κρέμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κακάο, τα αυγά και το πέκιν πάουντερ και συνεχίζουμε με το μίξερ να ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, αφαιρούμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Πλάθουμε την ζύμη μας μέχρι να γίνει μαλακή. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τα μπισκότα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω – κάτω) στους 180oC. Μπορούμε αντί να δημιουργήσουμε μόνοι μας σχήματα στα μπισκότα μας να χρησιμοποιήσουμε κουπάτ διαφόρων σχεδίων. Καλή επιτυχία

my family

Κουλουράκια λαδιού του γλυκατζή!

Υλικά:

1 ½ ποτήρι λάδι (καλαμποκέλαιο)

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλάκι σόδα μαγειρική

Αλεύρι μαλακό όσο χρειαστεί (μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε αρχικά στο μίξερ μας το λάδι με την ζάχαρη. Βάζουμε το μίγμα μας σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με την σόδα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε την ζύμη μας με ξύλινη κουτάλα. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι μας και συνεχίζουμε. Όταν αρχίσει το μίγμα μας, να γίνεται ζύμη, συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειάζεται για να τελειοποιηθεί η ζύμη μας και να είναι μαλακή. Πλάθουμε μικρά κομμάτια από την ζύμη μας σε στρογγυλό σχήμα. Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να ροδίσουν. Καλή επιτυχία

my family

Κασερομπουκίτσες!

Υλικά:

1 φλιτζάνι του τσαγιού βιτάμ

1 φλιτζάνι του τσαγιού κασέρι (τριμμένο)

1 κουταλάκι του γλυκού πέκιν πάουντερ

1 φλιτζάνι του τσαγιού (παρά κάτι) γάλα φρέσκο

Αλεύρι όσο χρειαστεί (μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε αρχικά στο μίξερ μας το βούτυρο με το κασέρι. Βάζουμε το μίγμα μας σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το γάλα και το πέκιν πάουντερ. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε την ζύμη μας με ξύλινη κουτάλα. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι μας και συνεχίζουμε. Όταν αρχίσει το μίγμα μας, να γίνεται ζύμη, συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειάζεται για να τελειοποιηθεί η ζύμη μας και να είναι μαλακή. Πλάθουμε μικρά κομμάτια από την ζύμη μας σε στρογγυλό ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε. Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να ροδίσουν. Καλή επιτυχία

my family

Κασερόπιτα της ακαμάτρας!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

¾ κασέρι (τριμμένο)

4 αυγά

1 μπουκάλι γάλα μικρό

Λίγο μοσχοκάρυδο σκόνη

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε πρώτα τα 6 φύλλα, τα σουρώνουμε καλά και τα στρώνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε πάνω το κασέρι. Μετά βουτυρώνουμε άλλα 5 φύλλα και αφού τα σουρώσουμε σκεπάζουμε το τυρί από πάνω. Πηρουνιάζουμε σε πολλά σημεία το φύλλο μας και ρίχνουμε τα αυγά με το μοσχοκάρυδο. Τέλος περιχύνουμε την πίτα μας με το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC. Καλή επιτυχία

my family

Μηλόπιτα του τεμπέλη!

Υλικά:

1 βιτάμ μεγάλο

2 ποτήρια ζάχαρη

4 αυγά

4 μήλα

3 ποτήρια αλεύρι

1 φακελάκι πέκιν πάουντερ

Λίγο κονιάκ – λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη καλά στο μίξερ ώσπου να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα. Ρίχνουμε έπειτα τα αυγά με το κονιάκ και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το πέκιν πάουντερ. Τέλος προσθέτουμε στην κρέμα μας τα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 – 50λεπτά. Καλή επιτυχία

my family

Σουφλέ της παρέας!

Υλικά:

¾ φέτα

4 αυγά

1 γιαούρτι φάγε

1 πακέτο χάρτινο βιτάμ

1 ποτήρι αλεύρι

1 φακελάκι πέκιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Λιώνεις αρχικά την φέτα σου σε ένα μπολ. Μέσα σε μία λεκάνη χτυπάς το βιτάμ με το γιαούρτι καλά μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα. Ρίχνεις μέσα την φέτα και τα υπόλοιπα υλικά σου και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Τέλος στρώνεις όλη αυτήν την κρέμα σε ένα πυρέξ και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 – 50λεπτά. Καλή επιτυχία

my family

Το my family προτείνει ...