ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ

Γλυκά και αλμυρά παραστρατήματα! Για όσους ξέρουν να φάνε, για όσους τολμούν να δοκιμάσουν, ακόμα και για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν πώς ο έρωτας περνάει από το στομάχι.....

Χοιρινό κρασάτο!

Υλικά:

1 1/2 κιλό χοιρινό κρέας (επιλέξτε ψαχνό)

4 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 – 2 πορτοκάλια

1/2 λεμόνι

1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ ή ουίσκι

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε καλά το κρέας μας και το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σωτάρουμε μέσα εκεί το κρέας μας – αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερώσει. Σβήνουμε το κρέας μας με το κρασί. Σε ένα μεγάλο σέικερ χτυπάμε καλά, το ποτό, το χυμό από τα δύο πορτοκάλια και το λεμόνι και περιχύνουμε με αυτό το κρέας μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί για να δέσει και η σάλτσα μας. Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό με ρύζι ή μακαρόνια. Καλή επιτυχία!

my-family

 

Εύκολο κοτόπολο!

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

2 πράσινες πιπεριές

1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια

1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες)

2 κουτιά κρέμα γάλακτος

λάδι (για τηγάνισμα)

αλάτι – πιπέρι – πάπρικα

λίγο λευκό κρασί

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια. Στη συνέχεια ζεσταίνετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τσιγαρίζετε εκεί τα κρεμμύδια σας και στη συνέχεια ρίχνετε τις πιπεριές σας (αφού πρώτα τις έχετε πλύνει και τις έχετε κόψει σε λεπτές λωρίδες).Τέλος τσιγαρίζετε μέσα στα υλικά σας τα μανιτάρια (τα έχετε στραγγίξει καλά από τις κονσέρβες τους). Ρίχνετε αλάτι πιπέρι και λίγο πάπρικα και ανακατεύετε τα υλικά σας καλά. Αλατοπιπερώνετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα βάζετε και αυτά μέσα στο τηγάνι σας. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε το κοτόπουλό σας να σωταριστεί. Σβήνετε με λίγο λευκο κρασί και αφήνετε το κοτόπουλο να ροδίσει καλά. Πριν το σερβίρισμα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά τη σάλτσα σας να είναι ομοιόμορφη. Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας με ρύζι. Καλή επιτυχία!

my-family

Κορμός σοκολάτας!

Υλικά:

Μπισκότα πτι μπερ ή μιράντα (περίπου 800γραμμάρια)

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη

125γραμμάρια βιτάμ

1 κουτί κακάο και λίγο ακόμα

2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα

1 μικρό φλιτζάνι του καφέ (ελληνικού) κονιάκ

2 αυγά (μόνο τους κρόκους τους)

αμύγδαλα (φέτες) ή ινδική καρύδα (για το στόλισμα)

Εκτέλεση:

Αρχικά χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ στο μίξερ  μέχρι να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τμηματικά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το κονιάκ, τους κρόκους αυγών και συνεχίζουμε. Τέλος ρίχνουμε το γάλα με το κακάο.  Κακάο μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε – ανάλογα με το πόσο σοκολατιένος θέλετε να γίνει ο κορμός σας. Σπάμε τα μπισκότα μας σε μικρά κομμάτια. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε με το χέρι, είτε αν τα θέλετε πολύ μικρά τα κομμάτια σας, τα τεμαχίζετε στο multi. Ρίχνουμε και τα μπισκότα μέσα στο μίγμα μας. Παίρνουμε το μίγμα μας και το βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα. Το πλάθουμε με τα χέρια μας σε σχήμα κορμού. (μακρόστενο δηλαδή κύλινδρο). Τέλος μπορείτε αν θέλετε να το κυλίσετε πάνω σε καρύδα ή αμυγδαλόψιχα. Τυλίγουμε καλά τον κορμό μας σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη.Καλή επιτυχία!

Σημ: Μπορείτε αν θέλετε να σερβίρετε τα κομμάτια σας ρίχνοντας πάνω σιρόπι σοκολάτας ή λιωμένη κουβερτούρα!

my-family

Πράσινη σαλάτα με ροκφόρ!

Μία ωραία σαλάτα ….ιδανική και για buffet!

Υλικά:

1 μεγάλο μαρούλι (ψιλοκομμένο)

1 μαρούλι κόκκινο σγουρό (κομμένο σε χοντρά κομμάτια)

10-12 ντοματίνια

2 αγγουράκια μικρά

2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα

2-3 μεγάλα καρότα (κομμένα σε λεπτές ροδέλες)

1 κούπα καλαμπόκι (κατεψυγμένο και βρασμένο) ή 1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβα

αλάτι – πιπέρι

1 τρίγωνη συσκευασία ροκφόρ

1 μικρή κρέμα γάλακτος

10 – 12 φέτες μπέικον (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά όλα τα υλικά της σαλάτας μας. Αφού τα κόψουμε ανάλογα, τα τοποθετούμε μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Αλατοπιπερώνουμε καλά τη σαλάτα μας και ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα μας. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε με ελάχιστο λάδι σε ένα μικρό τηγανάκι. Το στραγγίζουμε καλά. Φτιάχνουμε τη sauce χτυπώντας καλά το ροκφόρ με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη sauce και από πάνω “πασπαλίζουμε” το τσιγαρισμένο μπέικον. Καλή επιτυχία!

my-family

 

Εύκολη χορτόπιτα!

Μία εύκολη κολοκυθόπιτα….. χωρίς φύλλο!

Υλικά:

3 ποτήρια κολοκύθι (το τρίβετε στον τρίφτη και το στραγγίζετε καλά)

1 ποτήρι πράσσο (ψιλοκομμένο)

1/2 ποτήρι κρεμμυδάκι φρέσκο (ψιλοκομμένο)

2 ποτήρια τυρί (φέτα μαζί με κάποιο σκληρό κίτρινο τυρί – και τα δύο καλά τριμμένα)

1 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

1/2 ποτήρι λάδι

αλάτι – πιπέρι

4 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση:

Η εκτέλεση αυτής της συνταγής είναι πολύ εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε καλά όλα σας τα υλικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Βουτυρώστε στη συνέχεια ένα ταψί και ρίξτε μέσα τον χυλό. Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι η πίτα σας να ροδίσει. Καλή επιτυχία!

my-family

Γεμιστά ντοματίνια!

Υλικά:

10-12 ντοματίνια (μεγάλα – μακρόστενα)

1 πακέτο καβούρι (σουρίμι)

αγγουράκι τουρσί

κάπαρη

μαγιονέζα

λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι

λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

γαρίδες μικρές βρασμένες (προεραιτικά)

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβετε το καβούρι και το βάζετε σε ένα μπολ. Κόβετε σε μικρές λεπτές ροδέλες το αγγουράκι και το ρίχνετε και αυτό μέσα στο καβούρι. Βάζετε την κάπαρη και αν θέλετε και τις γαρίδες. Ρίχνετε τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και κλείνετε με την μαγιονέζα. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας. Κόβετε το επάνω μέρος από τα ντοματίνια σας, ένα καπάκι και αφαιρείτε το εσωτερικό τους. Γεμίζετε τα ντοματίνια σας με την γέμιση της μαγιονέζας. Βάζετε πάνω σε κάθε ντοματίνι το καπάκι του λοξά. Καλή επιτυχία!

my-family

Γεμιστά!

Υλικά για ένα μεγάλο ταψί!

Υλικά:

2 κιλά ντομάτες

1/2 κιλό πιπεριές πράσινες

2-3 μεγάλες μελιτζάνες

2-3 μεγάλα κολοκύθι

ρύζι γλασσέ

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μαϊντανό

3 μέτρια κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού δυόσμο

3 σκελίδες σκόρδο

λάδι

αλάτι – πιπέρι

100 γραμμάρια σταφίδες (ότι σας αρέσει)

50 γραμμάρια κουκουνάρι

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά όλα σας τα ζαρζαβατικά, κόβετε το επάνω μέρος τους σαν να αφαιρείτε ένα καπάκι και αφαιρείτε το εσωτερικό τους. Βάζετε στο μίξερ το εσωτερικό από τις ντομάτες σας, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο,τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιείτε. Μετά βάζετε όλα αυτά τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτε το ρύζι σας (υπολογίστε οτι αντιστοιχεί μία κουταλιά της σούπας γεμάτη για κάθε γεμιστό), το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Στο τέλος ρίχνετε μέσα στη γέμισή σας και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας στο μπολ. Γεμίζετε το κάθε γεμιστό σας μέχρι λιγο πιο πάνω από την μέση του (γιατί θα φουσκώσει και το ρύζι). Κλείνετε τα γεμιστά σας με τα “καπάκια” που αφαιρέσατε στην αρχή και τα τοποθετείτε στο ταψί σας. Ρίχνετε από πάνω αρκετό ελαιόλαδο να πάει σε όλα. Ψήνετε στο φούρνο στους 200βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Σημ: Μπορείτε να καλύψετε τα κενά ανάμεσα στα γεμιστά σας με πατάτες κομμένες σε κύβους.

my-family

Στραπατσάδα!

Ένα γρήγορο και άκρως καλοκαιρινό φαγητό!

Υλικά:

6 αυγά

4 ντομάτες (γινωμένες)

1 κρεμμύδι μεγάλο (ξερό)

1 κύβο κνορ (μοσχάρι)

αλάτι – πιπέρι

1 κουλιά της σούπας (κοφτή) ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζετε λιγο λάδι και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το αφήνετε λιγο να μαραθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τις ντομάτες σας. Αφαιρείτε από όλες τη φύτρα τους και ρίχνετε πάνω τους μία με δύο κούπες καυτό νερό. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνετε μέσα στο κρεμμύδι. Τα βάζετε όλα σε σιγανή φωτιά, μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το κνορ και τη ζάχαρη. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας. Σε διαστήματα τα ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Χτυπάτε τα αυγά σας και τα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα σας με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε διαρκώς με την ξύλινη κουτάλα σας μέχρι να ψηθεί και το αυγό και να δέσουν τα υλικά. Καλή επιτυχία!

my-family

 

Καλοκαιρινοί ψαροκεφτέδες!

Μια συνταγή με αθερίνα!

Υλικά (για 4 άτομα)

1/2 κιλό αθερίνα

1 μεγάλο κρεμμύδι (ξερό)

2 ντομάτες

1 αυγό

150 γραμμάρια τυρί έμμενταλ (τριμμένο)

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

αλάτι – πιπέρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού κίμινο

3 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) αλεύρι

λάδι (καλαμποκέλαιο) για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά βάζουμε την αθερίνα σε ένα σουρωτήρι (για μακαρόνια), την πλένουμε καλά καλά και την αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το ψάρι να αποβάλλει τα υγρά του (περίπου μισή ώρα). Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την αθερίνα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την ντομάτα ψιλοκομμένη, το αυγό χτυπημένο, τον μαϊντανό, το κίμινο, το έμμενταλ και στο τέλος τις τρεις κουταλιές αλεύρι. Αλεύρι χρησιμοποιήστε όσο χρειάζετε για να δέσουν τα υλικά σας και να ψηθούν οι ψαροκεφτέδες σας. Βάζετε αρκετό λάδι στο τηγάνι σας και μόλις κάψει το λάδι, παίρνετε με ένα μεγάλο κουτάλι της σούπας λιγο λίγο από το μίγμα σας και ρίχνετε μεσα στο τηγάνι. Τους γυρίζετε και από την άλλη πλευρά να ψηθούν. Βάζετε σε ένα δίσκο απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρετε. Γαρνίρετε με φέτες λεμόνι. Καλή επιτυχία!

my-family

 

 

Σαλάτα με γλώσσα μοσχαρίσια!

Υλικά:

Μια μικρή γλώσσα μοσχαρίσια

1 μετριο κρεμμύδι (ξερό)

5-6 αγγουράκια τουρσί

λίγη κάπαρη

1 αγγούρι φρέσκο

2 ντομάτες (σκληρές)

λίγο μαϊντανό

αλάτι – πιπέρι

50 γραμμάρια κουκουνάρι (καβουρδισμένο)

ελαιόλαδο – ξίδι

Εκτέλεση:

Αρχικά βράζετε την γλώσσα σε αλατισμένο νερό, για τουλάχιστον 40-50λεπτά. Την βγάζετε από την κατσαρόλα και την ξεφουδίζετε. Την κόβετε σε μεγάλα ζάρια. Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και βάζετε μέσα την γλώσσα, ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα υλικά σας και τα ρίχνετε και αυτά μέσα στο μπολ και τέλος το κουκουνάρι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σας μαζί και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, λάδι και ξίδι. Την δοκιμάζετε στη γεύση και την βάζετε στο ψυγείο. Σερβίρετε κρύα. Όταν είναι η ώρα να σερβιριστεί στο τραπέζι, τότε με μία μεγάλη τρυπητή κουτάλα παίρνετε από την σαλάτα (αποφεύγοντας τα πολλά υγρά της) και γεμίζετε έναν δίσκο. Γαρνίρετε με καρδιά ενός μαρουλιού. Καλή επιτυχία!

my-family

Το my family προτείνει ...