ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ

Γλυκά και αλμυρά παραστρατήματα! Για όσους ξέρουν να φάνε, για όσους τολμούν να δοκιμάσουν, ακόμα και για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν πώς ο έρωτας περνάει από το στομάχι.....

Μπαβαρουάζ κεράσι!

Υλικά:

280γραμμάρια ανανά σε φυσικό χυμό (το 1/2 μιας κονσέρβας)

300 γραμμάρια γιαούρτι 2% λιπαρά

1 κουτί ζελέ κεράσι

Εκτέλεση:

Αρχικά, διαλύετε το περιεχόμενο του φακέλου (ζελέ) μέσα σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό και μισό φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ανανά. Ανακατεύετε καλά το μίγμα, ώσπου η σκόνη του ζελέ να διαλυθεί τελείως. Σε μία στογγυλή φόρμα για κέικ, στρώνετε στο κάτω μέρος της ροδέλες ανανά κομένες στη μέση. Στην συνέχεια ρίχνετε λίγο από το μίγμα του ζελέ μέσα στην φόρμα σας, μέχρι να καλυφθεί ο ανανάς. Βάζετε την φόρμα σας στο ψυγείο, να πήξει. Μόλις κρυώσει λίγο το υπόλοιπο ζελέ σας, το ανακατεύετε μαζί με το γιαούρτι μέχρις ότου το μίγμα σας, να γίνει ομοιογενές. Βάζετε το μίγμα αυτό του γιαουρτιού πάνω από την βάση ζελέ που έχει πήξει στην φόρμα και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο. Μπορείτε να συνοδεύσετε το γλυκό σας, ανά πιάτο με λίγη σαντιγύ και κομματάκια ανανά. Καλή επιτυχία!

my-family

Εύκολα πιτσάκια!

Υλικά:

1 πακέτο ψωμί του τοστ (μικρό)

1 μεγάλη ντομάτα

2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1 πράσινη πιπεριά

1 κονσέρβα μανιτάρια (τεμμαχισμένα)

7-8 φέτες ζαμπόν ή πάριζα

100 γραμμάρια τυρί τριμμένο (γκούντα ή ένταμ)

Εκτέλεση:

Αρχικά αλείφετε ένα ταψί με λίγο λάδι και πάνω εκεί στρώνετε τις φέτες του τοστ. Στην συνέχεια, χτυπάτε στο μίξερ σας, την ντομάτα, την κέτσαπ και τη μουστάρδα με αλάτι και πιπέρι. Μετά παίρνετε αυτήν την σως και αλείφετε καλά όλες σας τις φέτες, για να ποτιστούν. Στρώνετε πάνω στις φέτες σας το ζαμπόν, τα μανιτάρια και την πιπεριά (ψιλοκομμένη). Τέλος πασπαλίζετε καλά τις φέτες του τοστ με το τριμμένο τυρί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Ώσπου δηλαδή να λιώσει το τυρί και να καλύψει τα πιτσάκια. Καλή επιτυχία!

my family

Ψητή συναγρίδα!

Υλικά:

1 συναγρίδα (περίπου 3 – 4 κιλά)

πιπέρι

αλάτι χοντρό (περίπου 4 πακέτα)

1 πακέτο ανάμικτα λαχανικά

1 πακέτο ρύζι

Εκτέλεση:

Αρχικά αφού πλύνετε πολύ καλά το ψάρι, το τοποθετείτε μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί και το πασπαλίζετε καλά με πιπέρι. Καλύπτεται όλο το ψάρι από πάνω και από κάτω με το χοντρό αλάτι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες. Όταν το ψάρι σας είναι έτοιμο, το βγάζετε από τον φούρνο και σπάτε την κρούστα του αλατιού. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε τα ανάμικτα λαχανικά σας και αν θέλετε κάνετε και λίγο ρύζι (περίπου 1,5 κούπα βραστό). Μπορείτε τέλος να ανακατέψετε το ρύζι με τα λαχανικά σας και να συνοδεύσετε το ψάρι. Σ’ αυτό το πιάτο, ταιριάζει ιδιαίτερα παγωμένο λευκό κρασί. Καλή επιτυχία!

my family

Δροσερό γλυκό με φράουλες!

Υλικά:

2 φλιτζάνια νερό (βραστό)

2 πακέτα ζελε (φράουλα)

2 ασπράδια αυγών

1 φλιτάνι χυμό φράουλας

1 κουτί γάλα (εβαπορέ)

Εκτέλεση:

Αρχικά λιώνουμε το ζελέ και τα δύο κουτιά στο βραστό νερό και στο χυμό από φράουλες. Στο μίξερ χτυπάμε για αρκετή ώρα το γάλα μας (να είναι παγωμένο) έως ότου αφρατέψει και μετά τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τέλος χτυπάμε και τα ασπράδια των αυγών (σε μαρέγκα) και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα όλα τα υλικά μας μαζί. Τοποθετούμε το γλυκό μας σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, ώσπου να σφίξει καλά. Όταν ξεφορμάρουμε το γλυκό μας από την φόρμα, το αναποδογυρίζουμε σε παιτέλα και μπορούμε να το διασοσμήσουμε με φρέσκιες φράουλες γύρω- γύρω. Στην τρύπα στο κέντρο, μπορείτε να βάλετε σαντιγύ και χοντροκομμένα καρύδια. Καλή επιτυχία!

my family

Σουπιές με σπανάκι!

Υλικά:

1 κιλό σουπιές

1 κιλό σπανάκι

2 κρεμμύδια

1 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

άνηθο και δυόσμο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά καθαρίζουμε καλά τις σουπιές. Στην συνέχεια τσιγαρίζουμε στο λάδι, τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο. Αφού λίγο μαραθούν, βάζουμε μέσα και τις σουπιές σε μικρά κομμάτια κομμένες. Όταν τα υλικά μας πάρουν βράση, τότε ρίχνουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι και 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί. Στα μισά περίπου του ψησίματος, ρίχνουμε μέσα και το σπανάκι. Σε λίγο το φαγητό μας είναι έτοιμο. (Το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά). Καλή επιτυχία!

my family

Ρολό κιμά!

Το ρολό αυτό είναι διαφορετικό! Είναι με κιμά και σπανάκι!

Υλικά:

1.200 γραμμάρια κιμά

1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)

2 κρεμμύδια φρέσκα (ψιλοκομμένα)

1 αυγό

λίγο ξύδι

6 φρυγανιές μουσκεμένες και στυμένες καλά

Για την γέμιση:

1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

250 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα (κονσέρβα)

1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 κιλό σπανάκι (ζεματισμένο και ψιλοκομμένο)

1/2 κιλό διάφορα τυριά τριμμένα (προτείνουμε: κασέρι, έμενταλ)

Για την σάλτσα:

1 κουταλιά μαγειρικό λίπος

1 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά κορν φλάουρ

2 κουταλιές κρασί

1 κύβο κρέατος

αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά ζυμώνετε τον κιμά, με τα κρεμμυδάκια (φρέσκα και ξερά), τον άνηθο, το αυγό το ξύδι, τις φρυγανιές και το αλάτι με το πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε σε λίγο λάδι, τα κρεμμύδια τα φρέσκα, τα μανιτάρια και τον ανηθο. Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Μόλις τα υλικά έχουν σοταριστεί καλά, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε τα τυριά, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα αλουμινόχαρτο ρίχνετε λίγο αλεύρι και στρώνετε πάνω σ’ αυτό τον κιμά σε (χοντρό φύλλο). Βάζετε πάνω την γέμιση και τυλίγετε τον κιμά σε ρολό. Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο και βάζετε μέσα το ρολό. Αλείφετε και το ρολό σας με βουτυρο γύρω-γύρω.  Ψήνετε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Για να ετοιμάσετε την σάλτσα τώρα, βάζετε σε μία κατσάρολα το μαγειρικό λίπος και μόλις λιώσει, ρίχνετε μέσα το νερό. Ώσπου να πάρει βράση το νερό, διαλύετε σε ένα φλιτζάνι το κορν φλάουρ με το κρασί. Μόλις πάρει βράση το νερό σας, ρίχνετε μέσα το κορν φλάουρ με τον κύβο κνορ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα αό την φωτιά. Σερβίρετε το ρολό σας, κομμένο σε φέτες αφού από πάνω έχετε περιχύσει την σάλτσα του. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πουρέ πατάτας ή πιλάφι. Καλή επιτυχία!

my family

Γιαουρτόπιτα!

Υλικά:

2 κεσεδάκια γιαούρτι

3 φλιτζάνια ζάχαρη

5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι

2 βανίλιες

1 κουταλάκι σόδα

5 αυγά

Σιρόπι:

3 φλιτζάνια ζάχαρη

2 1/2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάτε το ένα γιαούρτι με την ζάχαρη. Χτυπάτε μόνο τα ασπράδια των αυγών μαρέγκα και τα ρίχνετε και αυτά μέσα στο μίγμα. Στην συνέχεια χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε και αυτούς στο μίγμα. Το δεύτερο γιαούρτι το χτυπάτε με την σόδα και αφού τα ρίξετε μέσα στο μίγμα τα χτυπάτε πολύ καλά. Τέλος βάζετε το αλεύρι και συνεχίζετε με πολύ καλό χτύπημα μέχρι να λιώσει μέσα και το αλεύρι. Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε το γλυκό σας μέσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Φτιάχνετε το σιρόπι σας και μόλις το γλυκό σας ψηθεί, το περιχύνετε με το σιρόπι. Προσοχή: Το ένα απ’ τα δύο πρέπει να είναι κρύο. Δηλαδή θα ρίξετε το σιρόπι σας ζεστό σε κρύο γλυκό ή το αντίθετο. Καλή επιτυχία!

my family

Παγωτό γιαούρτι!

Υλικά:

450 γραμμάρια γιαούρτι (στραγγιστό)

450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (για γλυκά)

100 γραμμάρια ζάχαρη

1 κούπα πορτοκάλι χυμό (φυσικός χυμός)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ αρχίζουμε να ανακατεύουμε το γιαούρτι μαζί με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη μεγάλη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη μέσα στο μίγμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μίγμα μας και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε το μίγμα μας σε μια μεταλική φόρμα και μετά στο ψυγείο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε το παγωτό μας από τις άκρες τις φόρμες προς τα μέσα, ώστε να παγώσει παντού. Καλή επιτυχία!

my family

Κέικ σοκολάτας!

Υλικά:

1 φλιτζάνι του καφέ βούτυρο

1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη

3,5 φλιτζάνια του καφέ αλεύρι

3 αυγά

2 κουταλιές της σούπας κακάο

2 βανίλιες

1 σφινάκι κονιάκ

2 κουταλάκια του γλυκού πέκιν πάουντερ

Γλάσο:

2 κουβερτούρες

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1/2 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη

Εκτέλεση:

Χτυπάτε αρχικά στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτετε σταδιακά έναν – έναν τους κρόκους των αυγών, το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μίγμα μας τις βανίλιες, το πέκιν πάουντερ, το κονιάκ και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιογενές. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρέγκα. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη, την ρίχνουμε και αυτή μέσα στο μίγμα μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία ξύλινη κουτάλα. Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα και βάζουμε το μίγμα μας μέσα. Ψήνουμε το κέικ μας στο φούρνο στους 175 βαθμούς. Ετοιμάζουμε το γλάσο μας. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε την κουβερτούρα με την ζάχαρη και το βούτυρο και σε χαμήλη φωτιά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα κα να ομοιοποιηθούν τα υλικά. Μόλις το κέικ μας ψηθεί το βγάζουμε από την φόρμα όσο είναι ακόμα ζεστό και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο της σοκολάτας κρύο. Μπορείτε προαιρετικά να πασπαλίσετε το γλυκό σας και με έξτρα τρούφα σοκολάτας. Καλή επιτυχία!

my family

Μανιτάρια σαγανάκι!

Υλικά:

500γραμμάρια μανιτάρια

3 κρεμμύδια (φρέσκα)

2 σκελίδες σκόρδο

150 γραμμάρια κεφαλοτύρι

λίγο μαϊντανό

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:

Αρχικά καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό που ήδη βράζει. Τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα. Τα βγάζουμε στην συνέχεια από το νερό και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και εκεί σωτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) και τον μαϊντανό. Μόλις τα υλικά στο τηγάνι, αρχίσουν να μαραίνονται, τότε ρίχνουμε μέσα και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε από πάνω το τυρί, κομμένο σε λεπτές φέτες και μόλις αυτό λιώσει, σερβίρουμε το σαγανάκι ζεστό. Καλή επιτυχία!

my family

Το my family προτείνει ...