ΣΠΙΤΙ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Tips για το σπίτι

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Μπορεί για τις περισσότερες γυναίκες το καθάρισμα του σπιτιού, να αποτελεί έναν ατελείωτο γολγοθά! Πολλές σκέφτονται τον χρόνο που πρέπει να αφιερώσουν, τις αμέτρητες δουλειές που πρέπει να γίνουν, την κούραση τους τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά και τόσα άλλα πράγματα, με αποτέλεσμα να είναι από αγχωμένες ως και τελείως αρνητικές.
Στο άρθρο μας αυτό, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε κάποιες ιδέες και μικρά μυστικά για το καθάρισμα του σπιτιού, που ίσως να σας βοηθήσουν να “αγαπήσετε” αυτήν την διαδικασία.

1. Αρχικά μπορείτε να χωρίσετε το σπίτι σε επιμέρους δωμάτια. Με τον τρόπο αυτόν θα αποφύγετε να καθαρίσετε κάτι δύο φορές και θα είστε σίγουροι ότι θα έχετε ολοκληρώσει τις δουλειές του κάθε δωματίου. Ένα ένα δωμάτιο που τελειώνετε μπορείτε να κλείνετε την πόρτα του και να συνεχίζετε με το επόμενο.

2. Κάνε ένα νοητό ρολόι στο κάδε δωμάτιο. Μπαίνοντας δηλαδή μέσα στο δωμάτιο που έχετε σκοπό να καθαρίσετε ξεκινήστε από τον διακόπτη του δωματίου που βρίσκεται συνήθως δίπλα στην πόρτα και πηγαίνετε κυκλικά με την φορά του ρολογιού γύρω γύρω το δωμάτιο, μέχρι να καταλήξετε πάλι στον διακόπτη.

3. Πάντα από πάνω προς τα κάτω. Όλες οι δουλειές μας που αφορούν στο καθάρισμα του σπιτιού μας, θα πρέπει να γίνονται από τα “ψηλά” προς τα “χαμηλά”. Δηλαδή ξεκινήστε με ξεσκόνισμα, τζάμια, τακτοποίηση κ.λ.π… και στο τέλος πάντα να αφήνετε το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα του χώρου.

4. Επιλέγετε να ακούτε μουσική καλύτερα απ’ το να έχετε ανοιχτή την τηλεόραση την ώρα που κάνετε δουλειές στο σπίτι. Αυτό γιατί η ανοιχτή τηλεόραση μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή να καθίσετε για λίγο μπροστά για να παρακολουθήσετε κάτι με αποτέλεσμα να μεγαλώσετε τον προγραμματισμένο χρόνο σας για το σπίτι. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να σας προκαλέσει μόνο εκνευρισμό.

5. Σωστός προγραμματισμός. Μην αφήνετε τα πάντα για μία μέρα μέσα στην βδομάδα. Αυτό θα σας κουράσει πολύ περισσότερο απ’ το να καθαρίζετε καθημερινά το σπίτι σας και από λίγο. Δεκαπέντε με είκοσι λεπτά την μέρα, είναι αρκετά για να μην συσσωρεύονται όλες οι δουλειές μαζί για το Σαββατοκύριακο.

6. Καθιερώστε τα παπούτσια – έξω απ΄το σπίτι. Βάλτε αυτήν την συνήθεια στην ζωή σας και βγάζετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο σπίτι. Με τον τρόπο αυτόν διατηρείτε το πάτωμα και τα χαλιά σας καθαρά και ακόμα και αν δεν φαίνεται ελαχιστοποιείτε τα μικρόβια μέσα στο σπίτι.

7. Πετάξτε τα άχρηστα. Ανα δωμάτιο που καθαρίζετε μπορείτε να κοιτάτε και σχολαστικά τα πράγματα που έχει μέσα, έτσι ώστε να καταλήξετε αν πραγματικά τα χρησιμοποιήστε και τα χρειάζεστε ή όχι. Για παράδειγμα ειναι πολλές φορές που κρατάμε μπομπονιέρες για παράδειγμα από κάθε γάμο και βάφτιση που έχουμε πάει στην ζωή μας. Μπορείτε να φωτογραφίσετε αυτές τις μπομπονιέρες και πίσω από κάθε φωτογραφία να γράψετε σε ποιο μυστήριο αντιστοιχεί. Αν δεν θέλετε τώρα να τις πετάξετε (που θα έπρερε δηλαδή γιατί είναι εστίες μυκητών και μικροβίων), τότε βάλτε τες όλες μαζί σε ενα μεγάλο κουτί στο πατάρι.

8. Αγαπήστε το σπίτι σας. Οτιδήποτε σας χαλάει την διάθεση μέσα στον χώρο σας, καλό είναι να ανανεώνεται και να αλλάζεται. Ο χώρος του σπιτιού μας, είναι για τον καθένα από εμάς ο απόλυτα προσωπικός του χώρος και γι’ αυτό θα πρέπει να τον εκφράζει απόλυτα!!

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...