ΣΠΙΤΙ - ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Tips για το σπίτι

αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε με τους φίλους σας:

Έξυπνες ιδέες και λύσεις για ένα οργανωμένο και εξυπηρετικό σπίτι.
Σ’ αυτό το άρθρο μας, θα σας δώσουμε κάποιες ιδέες για να σας βοηθήσουμε όσο γίνεται να οργανώσετε με τέτοιο τρόπο το μπάνιο και το υπνοδωμάτιό σας, ώστε το συμμάζεμα και το καθάρισμα τους, να μην σας φαίνεται βουνό!

Μπάνιο:
1. Για τις πετσέτες μπάνιου, ο καταλληλότερος τρόπος αποθήκευσης είναι να της βάζετε στο ντουλάπι τυλίγοντάς τες κυλινδρικά και όχι διπλώνοντας. Πιάνουν λιγότερο χώρο και έχετε πάντα πρόσβαση να πιάσετε όποια θέλετε.
2. Αν στο μπάνιο σας υπάρχουν πολλά μικροαντικείμενα όπως μπατονέτες, χτένες, κοκαλάκια, σαπουνάκια και άλλα… τότε δημιουργήστε ένα φορητό ντουλάπι. Αυτό γίνεται ως εξής: θα χρειαστείτε ένα ξύλινο ράφι (κατά προτίμηση σε χρώμα που θα ταιριάζει με το μπάνιο σας) και κάποιες μικρές γυάλες ή τενεκεδάκια. Καρφώστε το ράφι στον τοίχο με την πλατιά του επιφάνεια να ακουμπάει πάνω στον τοίχο και εκεί στην συνέχεια ή κρεμάστε με γατζάκια τις γυάλες ή καρφώστε τα τενεκεδάκια. Γεμίστε στη συνέχεια με τα μικρά αντικείμενα και έτσι θα έχετε συμμαζέψει τον χώρο.
3. Για τα σεσουάρ και τις μεγάλες βούρτσες για να μην σας πιάνουν πολύ χώρο, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κρεμαστό καλάθι στο εσωτερικό του ντουλαπιού σας, ή ακόμα και πίσω από την πόρτα του μπάνιου σας.

Υπνοδωμάτιο:
1. Αν ο χώρος της ντουλάπας σας για τα κρεμαστά ρούχα, είναι περιορισμένος τότε ένας εύκολος τρόπος να εξοικονομήσετε χώρο, είναι η λύση της διπλής κρεμάστρας. Ένας πολύ οικονομικός τρόπος είναι τα μεταλλικά δαχτυλίδια από τα κουτάκια των αναψυκτικών και των μπυρών. Περάστε απλά το δαχτυλίδι στον μεταλλικό γάντζο της κρεμάστρας σας και έτσι κρεμάστε δύο πουκάμισα το ένα κάτω από το άλλο ή δύο μπλούζες ή δύο παντελόνια, δημιουργώντας έτσι τον όγκο των ρούχων προς τα κάτω.
2. Οργανώστε τις κάλτσες και τα καλσόν σας, ή ακόμα και τα εσώρουχά σας μέσα στο συρτάρι χρησιμοποιώντας είτε τις ειδικές θήκες είτε δημιουργώντας χωρίσματα. Μπορείτε να χωρίσετε το συρτάρι σας εάν είναι ρηχό με τα καπάκια από τα κουτιά των παπουτσιών.
3. Μια μεταλλική ράβδος με γαντζάκια στο εσωτερικό φύλλο της ντουλάπας σας, μπορεί να οργανώσει τέλεια τα φουλάρια σας, τις γραβάτες, τις ζώνες ακόμα και τα κολιέ σας.

εκτυπώστε το άρθρο

Γράψε το δικό σου σχόλιο

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Το my family προτείνει ...